Camps diu que està tranquil i content després de declarar com a imputat pel cas ‘Gürtel’

  • Ara declara Rafael Betoret i després ho farà Álvaro Pérez, propietari d'Orange Market

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.05.2009 - 11:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Francisco Camps, ha declarat com a imputat per un suposat delicte de suborn en el cas ‘Gürtel’. Camps ha eixit del TSJ valencià tal com havia entrat, acompanyat dels tres vice-presidents del consell (Vicente Rambla, Gerardo Camps i Juan Cotino) i la batllessa de València, Rita Barberà. Camps ha dit que estava tranquil i content per haver pogut ‘explicar la veritat’. No ha afegit res més sobre la declaració.Camps tampoc no ha fet declaracions als mitjans de comunicació en arribar als jutjats. Però sí que ha saludat a alguns de les desenes de simpatitzants reunits des de les 8.30 per a donar suport al president, que ha arribat als jutjats a les 8.50. L’han rebut amb aplaudiments i crits de ‘presidente, presidente’, crits que s’han repetit a l’eixida. Camps ha començat a declarar a les 10 i ha eixit del tribunal una hora i mitja més tard.

Intersindical Valenciana ha desplegat una pancarta en senyal de protesta a la porta dels jutjats. En la pancarta que ha desplegat el sindicat es podia llegir: ‘Amiguito del alma, te quiero un huevo… I les privatitzacions, què?’. Un dels simpatitzants del president Camps els l’ha pres. També hi havia uns altres crítics amb el president que duien pancartes i han demanat ‘presó’ i ‘dimissió’ per al president.

Després que ho hagi fet Camps, ha començat a declarar Rafael Betoret, cap de protocol de la Diputació de València. Els encausats declaren per haver rebut, suposadament, milers d’euros en roba de l’empresa Orange Market en canvi de contractes de la Generalitat. També en declararà el responsable, Álvaro Pérez. Ho farà quan acabi la seva declaració Betoret. Ha arribat als jutjats a les 11.50, deu minuts abans de l’hora a què havia estat citat. Ha dit que, en sortir-ne, faria declaracions.

Álvaro Luna, portaveu del PSPV a les Corts, ha demanat a Camps que doni explicacions a les corts, després d’haver-ho fet davant el jutge, tal com el propi president va dir que faria davant la insistència de l’oposició de saber els arguments de Camps respecte a la seva implicació en el cas ‘Gürtel’. A més, ha recordat que no hi ha secret de sumari i, per tant, no hi ha cap motiu perquè Camps no expliqui el que sap.

Els imputats

El magistrat del TSJPV, José Flors, instructor del cas, va acceptar el 21 d’abril la competència proposada per l’Audiència espanyola, que havia apreciat indicis de delicte en dos aforats del PP valencià, Francisco Camps i Ricardo Costa. El Tribunal Superior va obrir diligències i dijous va imputar oficialment Camps, Betoret, Costa, secretari general del PP valencià i portaveu a les corts, i Campos, ex-conseller i ex-vice-president de la Generalitat.

Costa i Campos ja van declarar ahir. En sortir del tribunal, Costa va dir que els fets pels quals el jutge l’imputava eren anteriors als seus càrrecs de responsabilitat i que sempre havia actuat ‘d’acord amb la legalitat’.

A banda, dilluns el jutge també va imputar el propietari d’Orange Market, que declararà avui a migdia. I va citar, com a testimonis, tots els qui hagin autoritzat contractes de la Generalitat amb Orange Market i tots els integrants de les meses de contractació.

Suport del PP

A diferència dels imputats aforats de la comunitat de Madrid, cap dels membres del PP valencià imputats en la trama de corrupció no ha estat suspès de militància ni ho ha demanat, tret de Víctor Campos, que va tramitar-ne la baixa al març, en assabentar-se que era un dels imputats. Ben altrament, dirigents del PP han donat, aquests últims dies, moltes mostres de suport als imputats, sobretot a Camps, a qui l’oposició demana que dimiteixi.

Enllaços
Tribunal Superior de Justícia valencià.
Partit Popular.
Partit Socialista del País Valencià | Esquerra Unida del País Valencià | Bloc Nacionalista Valencià | Iniciativa del Poble Valencià.
Generalitat Valenciana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any