El Sabadell, obligat a marcar a Lleó

  • Els arlequinats van empatar a un en el partit d'anada de la primera eliminatòria d'ascens

VilaWeb
Redacció
18.05.2009 - 10:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els vallesans hauran de marcar com a mínim un gol després d’empatar ahir a la Nova Creu Alta. L’empat a un al feu de la Cultural obligaria a disputar una pròrroga i qualsevol altre empat amb gols donaria el passi a la següent eliminatòria als catalans. Els sabadellencs van començar perdent en una fluixa primera part, però van reaccionar després del descans i van equilibrar el resultat.Segona part de resurrecció

Raúl Pradas dóna vida al Sabadell amb un gol en el minut 53 de partit

Els catalans comencen amb dubtes i reben un gol de falta en el primer quart

Tot i això, es recuperen després de la represa i ofereixen la millor cara

18/05/09 02:00 – Sabadell – IVAN MULLOR email protegit 1

Notícies de …

Sabadell

Ramon Moya

ENTRENADOR DEL SABADELL

«Era important guanyar 1-0 o 2-0, però potser hauríem anat a Lleó més relaxats i aquest resultat ens servirà per mentalitzar-nos més»

«La Cultural ha ofert bon joc de contenció i després del gol ha acumulat jugadors del mig del camp cap endarrere»

«La classificació està al 50 per cent. A fora hem jugat bons partits, aquest curs»

Álvaro Cervera

ENTRENADOR DEL CULTURAL

«El resultat és bo, però després d’haver començat marcant pot semblar poca cosa»

«Hem estat bé en la primera, però malament en atac en la segona i ens hem fet enrere»

«En la tornada ells han de buscar el gol i això ens afavoreix. El més important era no perdre» Sortosament el Reino de León dictarà sentència i el Sabadell es jugarà el passi a la segona eliminatòria d’ascens diumenge que ve a la localitat castellana. Tanmateix, ahir, durant el descans, les sensacions eren lleugerament diferents i semblava que l’aventura arlequinada en la croada particular cap a la categoria de plata del futbol estatal podien acabar a les primeres de canvi. Els visitants van deixar glaçada la Nova Creu Alta amb un gol matiner, però els de Ramon Moya es van refer després de passar pels vestidors i van equilibrar el resultat mitjançant Raúl Pradas que deixa l’eliminatòria oberta.

El Cultural Leonesa va sorprendre en els primers 45 minuts amb un plantejament valent –no tancant-se en defensa, donant vida a la pilota amb certa rapidesa i mostrant prou recursos ofensius per superar la defensa arlequinada–. I aquest plantejament el va executar amb més convicció gràcies a un gol, passat el primer quart d’hora, que li va aportar molta confiança. Ivan Mateo va sorprendre David de Navas en el llançament d’una falta des de la banda dreta de la frontal.

Fins al xiulet del descans, els d’Álvaro Cervera van dominar lleugerament i tot i plantar-se a la zona de tres quarts de camp amb perill només van tenir una oportunitat clara per fer pujar el segon gol en el marcador, però De la Plata va posar un peu providencial que va evitar que Paixao rematés còmodament quan es trobava sol davant del porter arlequinat.

D’altra banda, el Centre d’Esports va mostrar uns quants dubtes durant el primer acte que a poc a poc va anar corregint; va notar força la baixa del motor Juvenal a la zona ampla tot i que el doble pivot format per Juan Carlos i Sergio Iglésias, quan es van compenetrar, van donar vida a l’equip.

No obstant això, la mancança més preocupant durant els primers 45 minuts va ser en atac. Els de Ramon Moya no van aprofitar les bandes i van basar tot el joc en el punta Joel, que per més voluntat que hi posés no podia escapolir-se tot sol de l’entremat ofensiu dels lleonesos.

La dinàmica va canviar radicalment després del descans. Àxel per l’esquerra i Raúl Pradas per l’altra banda van donar profunditat a l’atac arlequinat i van deslliurar Joel de marcadors i també Roberto Morales, que entrava des del darrere. El primer avís no va trigar a arribar. Àxel va centrar una pilota enverinada que no va trobar rematador (50′), però que va començar a posar la por al cos als jugadors del Cultural, que a mesura que passaven els minuts reculaven un pas més cap a la seva àrea. Dos minuts després Sergio va fer que una pilota sobrevolés la zona defensiva dels visitants sense trobar cap arlequinat que l’enviés a dins de la porteria. Això es va produir en el tercer intent després d’una bona combinació entre Roberto i Àxel que va cloure amb gol el menut Raúl Pradas. El Centre d’Esports va recuperar la confiança amb el gol i encara hauria pogut fer el segon quan Roberto Morales va rematar un xic alt després d’una bona acció entre Pelegrí i Joel (72′). El més positiu és que la bona segona part convida a l’optimisme als arlequinats amb vista a la tornada.

SABADELLCULTURAL LEONESASABADELL:De Navas, Jaume, De la Plata, Pelegrí, Agustín, Juan Carlos, Àxel (Carralero 77′), Sergio Iglesias (Siso 74′), Joel, Roberto i Pradas (Javi 68′).

CULTURAL LEONESA:Bermúdez, Moreno (Cobo 56′), Santi Santos, Mato, Ivan Mateo (Rico 59′), Lopes (Roskam 68′), Goiko, Chema, Rubén García, Castellano i Gorka.

GOLS:0-1 (16′) Iván Mateo. 1-1 (53′) Raúl Pradas.

ÀRBITRE:Trujillo Suárez.

T.G.:

Pelegrí i Roberto; Chema, Rubén García i Santi Santos.

T.V.:

cap.

PÚBLIC:Uns 6.500 espectadors a la Nova Creu Alta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any