El Consell ignora les peticions de dimissió del president Camps i li dóna ple suport

  • El jutge cita a declarar com a imputat Álvaro Pérez, propietari d'Orange Market, l'endemà que ho hagi fet el president de la Generalitat

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.05.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern valencià no ha fet cas a les peticions que han fe el PSPV, Compromís i EUPV perquè Francisco Camps deixi el càrrec i perquè hi hagi eleccions anticipades arran de la imputació del president de la Generalitat en la presumpta trama corruptiva del PP. En canvi, el portaveu del Consell, Vicente Rambla, ha dit que tenien plena confiança en Camps i ha remarcat que no hi havia cap raó perquè el PP el suspengués de militància, tal com ha fet amb els diputats madrilenys també imputats en el ‘cas Gürtel’.L’oposició va demanar de seguida la dimissió de Francisco Camps tan bon punt va saber que havia estat imputat i que el Tribunal Superior de Justícia l’havia citat a declarar, juntament amb el secretari general del PP, Ricardo Costa, i dos càrrecs més.

El magistrat instructor del cas també ha citat a declarar com a imputat el propietari de l’empresa Orange Market, Álvaro Pérez, per a dimecres que ve, l’endemà que ho hagin fet Camps i Costa. Pérez ja havia estat imputat pel jutge de l’Audiència espanyola, Baltasar Garzón, quan va començar la investigació que ha donat lloc a aquesta causa.

Dimecres també declararan, juntament amb Pérez, l’ex-conseller Víctor Campos i l’ex-cap de gabinet de la Conselleria de Turisme, Rafael Betoret.

El PP insisteix en la presumpció d’innocència dels imputats i pregona que la declaració al jutge posarà fi a la indefensió que, diu, ha sofert tot aquest temps. Camps va arribar a dir ahir a les corts que no tenia res a amagar i que aniria ‘fins on fes falta’ per demostrar-ho.

Enllaços
Enquesta de VilaWeb: El president Camps haurà de dimitir pel cas Gürtel?.
Notícies relacionades a VilaWeb: Les últimes proves del cas Gürtel atien les crítiques contra el president Camps (11-5-2009) l L’oposició, convençuda que Camps assumirà responsabilitats polítiques (5-5-2009) l El Superior de Justícia valencià refusa el recurs de Camps per anul·lar el cas Gürtel (4-5-2009).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any