L’economia europea pateix una caiguda rècord

  • El PIB alemany cau un 3,8% en el primer trimestre de l'any i França entra oficialment en recessió

VilaWeb
Redacció
15.05.2009 - 11:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La crisi continua colpejant l’economia europea, que pateix la més gran recessió des de la segona guerra mundial, segons les dades fetes públiques avui. El PIB de la Unió Europea ha caigut un 2,5% al primer trimestre, arrossegat sobretot per Alemanya (amb un retrocés del 3,8%), França (que ha entrat oficialment en recessió amb retrocés aquest trimestre de l’1,2%) i Itàlia (que ha vist com el PIB queia un 5,9% en el primer trimestre de l’any).Es tracta de la caiguda més important des que l’agència comunitària d’estadística supervisa l’evolució de les seves magnituds econòmiques. Amb les dades fetes públiques avui, tant la zona euro com la Unió Europea encadenen quatre trimestres consecutius de caigudes del PIB. A més a més, les dades mostren que, en termes de reducció del PIB, la recessió és més severa a Europa que no pas als EUA, on l’economia va retrocedir un 1,6% en el primer trimestre.

Manifestació a Brussel·les

La Confederació Europea de Sindicats s’ha manifestat aquest migdia a Brussel·les per demanar més inversions en polítiques socials i d’ocupació i que no siguin els treballadors els qui paguin les conseqüències de la crisi econòmica.

Enllaços
Oficina Alemanya d’Estatística: Destatits.
Oficina Italiana d’Estadística: Istat
Le Monde: La France en récession, le recul du PIB pourrait atteindre 3% en 2009 | La Repubblica: Pil in caduta libera a -5,9% | Die Welt: 3,8 Prozent – Wirtschaft schrumpft im Rekordtempo | Frankfurter Allgemeine Zeitung: Wirtschaftseinbruch stärker als erwartet.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any