El govern espanyol impugna la candidatura europea d’Iniciativa Internacionalista

  • L'advocat general de l'estat espanyol i la Fiscalia General del estat espanyol ha presentat un recurs contra la llista

VilaWeb
Redacció
14.05.2009 - 11:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Fiscalia General del estat espanyol i l’advocat de l’estat espanyol, Joaquín de Fuentes Bardají ha presentat avui davant el Tribunal Suprem espanyol una demanda d’il·legalització de la coalició electoral Iniciativa Internacionalista que es presenta a les eleccions europees del 7 de juny. El Ministeri de Justícia espanyol, considera que hi ha ‘proves suficients’ que acrediten que la candidatura ‘és una successió fraudulenta de l’entorn d’ETA-Batasuna’.La Fiscalia General de l’estat espanyol ha presentat aquest migdia el seu escrit d’impugnació davant la Sala del 61 del Tribunal Suprem contra Iniciativa Internacionalista. La Fiscalia afirma que la candidatura europea ‘es troba controlada i infiltrada’ per Batasuna i que, després d’analitzar la llista, s’han localitzat vint-i-tres candidats que han tingut relacions diverses amb l’entorn de l’esquerra independentista. Unes hores abans l’advocat de l’estat espanyol ha explicat que ahir es va reunir amb els ministres espanyols de Justícia i Interior, Francisco Caamaño i Alfredo Pérez Rubalcaba, amb qui va arribar a la conclusió que ‘hi ha proves suficients per actuar contra aquest partit per tal que no es pugui presentar per ser successor de Batasuna’.

La decisió d’il·legalitzar aquesta llista es basa en diferents informes de la Guàrdia Civil i de la policia espanyola que apunten que el cap de llista de la candidatura, l’escriptor, dramaturg i guionista cinematogràfic Alfonso Sastre ha estat a les llistes de les tres formacions il·legalitzades i que la seva candidatura té diversos avaladors relacionats amb ANB.

Iniciativa Internacionalista denuncia la criminalització

Iniciativa Internacionalista ha fet un comunicat denunciant ‘la brutal campanya d’intoxicació informativa amb la finalitat de criminalitzar’ la candidatura. Iniciativa Internacionalista aplega organitzacions de l’esquerra independentista de tot l’estat espanyol, també del nostre país. Podeu llegir-ne el manifest i revistar els membres de la candidatura. La representació catalana és presidida per Josep Garganté, delegat de la CGT a TMB, que ocupa el lloc número tres.

Els principis d’Iniciativa Internacionalista

Els punts bàsics del programa d’Iniciativa Internacionalista són: impulsar la mobilització per frenar la precarietat laboral i l’augment de la desocupació; reivindicar el dret d’autodeterminació dels pobles i garantir el dret de no-discriminació per raons ideològiques, de llengua, cultura, edat o sexe; i abonar els processos sobiranistes europeus, de l’Amèrica Llatina i de l’Orient Mitjà.

Enllaços
Iniciativa Internacionalista: Comunicat d’Iniciativa Internacionalista contra la criminalització que pateix
Ministeri de Justícia espanyol: El Gobierno autoriza a la Abogacía del Estado para el ejercicio de acciones judiciales contra las candidaturas que se prueben ilegales.
Notícia anterior a VilaWeb: La candidatura europea Iniciativa Internacionalista es presenta avui a Barcelona.
Vídeo a Youtube de presentació d”Iniciativa Internacionalista’ | ‘Iniciativa Internacionalista’ al Twitter.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any