Rut Carandell també abandona Esquerra

  • Ridao diu que la seva marxa i la de Carretero 'reforçaran la unitat del partit' · Huguet veu bé un nou partit encapçalat per Carretero perquè 'hi ha una base social de dretes i independentista'

VilaWeb
Redacció
12.05.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Rut Carandell, membre de Reagrupament.cat i ex-candidata a la secretaria general d’ERC a l’últim congrés, s’ha decidit a abandonar el partit. Així va anunciar-ho ahir al vespre en aquest article, en què explica que ja no se sent representada pel partit que presideix Joan Puigcercós. Per tant, treballarà per una ‘nova candidatura transversal’, al costat de Joan Carretero, que ja va abandonar la formació republicana fa unes poques setmanes.L’anunci per part de la direcció d’Esquerra de l’obertura d’un expedient i la suspensió temporal de militància de Joan Carretero va precipitar la sortida del líder de Reagrupament del partit. Carretero havia publicat un article en què plantejava una candidatura independentista de cara a les eleccions del 2010, la qual cosa va irritar la direcció d’Esquerra.

Carretero va explicar més recentment que el propòsit de Reagrupament era d’esdevenir una formació que sigui una alternativa a CiU i a ERC, capaç d’atènyer una majoria parlamentària que proclami la independència.

Ara Rut Carandell, després d’un període de reflexió, declara públicament que subscriu els propòsits i els mètodes per arribar-hi anunciats per Carretero. Perquè ja no se sent representada per Esquerra. En aquest sentit, escriu: ‘Les sigles en les quals vaig entrar a militar ja no són les mateixes. Des del punt de vista ideològic sóc al mateix punt de partida on era quan tenia 20 anys, però el projecte en què vaig entrar a militar ja no existeix. De fet, ara ja no militava a Esquerra Republicana de Catalunya i em dono de baixa d’unes altres sigles: Esquerra. Ells són ara una altra gent, tenen uns altres interessos i un altre objectiu’.

Per això, aposta per l’alternativa que presenta Carretero: ‘Qui vulgui veure la independència en vida o bé complir el seu deure per a la propera generació, ara cal que es reagrupi’.

Ridao: ‘Sempre és dolorós que algú deixi el partit’

Joan Ridao, en declaracions als Matins de TV3, ha dit: ‘Sempre és dolorós que algú deixi el partit, però seguirem fent el nostre camí.’ Ha afegit, a més a més, que ‘a la llarga la marxa de Carretero i Carandell reforçarà la unitat del partit’.

Huguet: ‘Hi ha una base social de dreta que és independentista i fóra bo que algú l’encapçalés’

El conseller Huguet, membre de la direcció d’ERC, ha assegurat que veu ‘bé’ la possibilitat que el líder de Reagrupament, Joan Carretero, pugui encapçalar un nou partit polític. ‘Hi ha una base social de dreta que és independentista, com hi és a Flandes o al nord d’Itàlia, i fóra bo que algú l’encapçalés’, ha assegurat. Ha remarcat que ‘aquest espai toca poc a ERC’ i ha dit preferir que qui ho encapçali ho faci ‘en clau independentista’ que no que ‘estigui perdut en forces autonomistes o sucursalistes’.

El conseller ha volgut deixar clar que ERC treballa ‘per la constitució de la república catalana’, però que aquesta ‘no arriba un gran dia proclamant-la des de la muntanya’, sinó que ‘es construeix dia a dia des del Govern, i això és el que alguns no entenen’, en referència a Carretero. ‘Cada pas de sobirania ‘de facto’ que faig i que no té marxa enrere, és un pas cap a la república catalana.’

Huguet, cintant el primer ministre escocès Alex Salmond, ha advertit que ‘si els partits que manen una trista autonomia tenen política d’estat, es poden fer passos cap a la república pròpia’. Per això, no creu ‘secundari’ qui governa, ja que ‘una autonomia governada per un partit que creu en l’estat català, en la república catalana, farà passos cap a aquesta república’.

Enllaços
Article de Rut Carandell: Ara l Article de Joan Carretero: Patriotisme i dignitat.
VilaWeb TV: Carretero: ‘Em nego a sotmetre’m a cap judici sumaríssim’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any