Notícies

Dilluns  11.05.2009  10:42

Les últimes proves del cas Gürtel atien les crítiques contra el president Camps

L'oposició considera 'un insult' i 'una irresponsabilitat' que Camps s'absenti de les corts

Men?ame
 

Les últimes proves i informacions periodístiques sobre el cas Gürtel, que eleven a 8,2 milions d'euros la xifra dels contractes signats pel consell i el PP valencià amb Orange Market, han atiat les crítiques de l'oposició i han fet augmentar la pressió sobre el president Camps. José Camarasa, del PSPV, ha dit que cada nou contracte 'és una prova contra Camps.' Per a Marga Sanz, coordinadora d'EUPV, la 'sospita' sobre el cas Gürtel és 'transversal a tot el consell'.

Fins al moment s'han trobat contractes d'Orange Market amb vuit conselleries. I és per això que Sanz ha dit que cada vegada es fa més evident que Camps i la resta de dirigents del PP valencià mentiren en negar la seva relació amb Orange Market i la resta d'empreses vinculades a la suposada trama corruptiva. Segons Sanz, 'el PP valencià no podrà rentar la seua imatge només amb quatre dimissions, sinó que haurà de fer una neteja a fons després de tants anys amagant la brutícia sota la catifa.'

Camps continua burlant les preguntes de l'oposició a les corts

L'oposició també critica les absències reiterades de Francisco Camps en els plenaris del consell i les considera 'un insult' i 'una irresponsabilitat'. La setmana passada el president no va assistir-hi tampoc, car era a Boston signant tres competicions del Volvo Ocean Race. L'oposició també remarca que és simptomàtic que l'anunci del viatge de Camps als Estats Units es va produir poc després que el TSJ va desestimar la petició de nul·litat sol·licitada per Camps. En aquest mateix plenari en què l'oposició va tornar a trobar a faltar Camps, Mònica Oltra, portaveu de Compromís, fou expulsada de les corts per dur una samarreta contra el president.

Els contractes

Segons que publica avui el diari El País, entre les factures i els documents de què disposa el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià, hi ha talons bancaris i certificats de transferències de diners de tres de les empreses de la trama de corrupció vinculada al PP que abonaren els vestits de Milano i Forever Young (Servimadrid Integral, Diseño Asimétrico i Orange Market). D'aquestes, Orange Market, dirigida per Álvaro Pérez, va fer contractes milionaris amb la Generalitat Valenciana. La major part d'aquests contractes corresponia a l'adjudicació del pavelló valencià en la fira de turisme FITUR. Hi ha, però, desenes de contractes menors, com ara actes del president valencià organitzats i cobrats, precisament, per Álvaro Pérez. De fet, els diputats d'Iniciativa i el Bloc, Mònica Oltra i Enric Morera, feren públic dijous passat que la suma detectada en contracte menors a empreses relacionades amb la trama del cas Gürtel suma ja 574.000 euros. Aquestes informacions han estat filtrades per la premsa.

El jutge ha de decidir si cita Camps a declarar

El jutge que instrueix la causa, José Flor, ja ha citat a declarar José Tomàs, el sastre que tenia, com a clients, alguns dels dirigents del PP valencià. Haurà de decidir ara si cita també el president Camps i Ricardo Costa. Camps continua negant la seva implicació en el cas, com també que conegui Álvaro Pérez, tot i que la policia disposa, tal com va filtrar la premsa, d'unes gravacions en què tots dos mantenen una conversa amistosa.

Men?ame