Milers de manifestants reclamen a València una ‘televisió sense fronteres’

  • Unes trenta mil persones, segons ACPV, commemoren la derrota d'Almansa i protesten contra el tancament de repetidors de TVC

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.05.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

ACPV va commemorar ahir al vespre al centre de València la desfeta d’Almansa amb una important manifestació que, sota el lema ‘Junts podem!’, va demanar una Televisió sense fronteres i va protestar per la política del govern valencià. Com a principal novetat, al capdavant es van situar nombroses organitzacions juvenils, que es van sumar a la convocatòria d’ACPV i van llegir, al final de la marxa, a la plaça de la Reina, el manifest d’enguany.Toni Gisbert, coordinador d’ACPV, va explicar a VilaWeb que s’havia fet un important esforç per a implicar-hi les joventuts de partits i organitzacions del País Valencià, que considera que són el futur. Així, totes les joventuts de les principals formacions polítiques (tret del PP), culturals, sindicals i estudiantils han signat el manifest de la manifestació, que al final van llegir plegades a la plaça de la Reina. Pel coordinador d’ACPV, la mobilització del 9 de maig és només un pas més, car algunes organitzacions sindicals, culturals i polítiques valencianes han començat a treballar i continuaran treballant, més enllà del 9 de maig, per construir una alternativa d’esquerres.

La mobilització d’ahir va ser valorada molt positivament per ACPV, que va destacar que fa tot just dues setmanes es va fer una altra manifestació pel 25 d’abril convocada per l’esquerra independentista. I és que, a més del suport ciutadà que ha obtingut ACPV a còpia d’anys de feina, Gisbert va dir que l’èxit de les darreres mobilitzacions (com ara la vaga de l’ensenyament) demostren que les valencianes i els valencians volen canvis polítics i socials. Segons Gisbert, ‘la crisi actual s’ha fet notar encara més per culpa de la política especulativa del partit que ens governa.’ ‘Davant d’aquestes exigències de canvi’, va afegir, ‘la resposta del PP és l’insult i l’amenaça’, en referència a les paraules (vídeo) Alfonso Rus, batlle de Xàtiva i president de la Diputació de València. ‘Insults’ i ‘amenaces’ que li han costat una denúncia de l’STEPV i una altra d’Escola Valenciana.

A la manifestació d’ahir també es va sumar una delegació catalana, que es va desplaçar a València a través d’Òmnium Cultural amb l’anomenat tren Jaume I.

Respecte a la reivindicació d’una televisió sense fronteres, ACPV va dir que TV3 ja es podria veure al País Valencià si hi hagués ‘voluntat política’ i no ‘censura’, perquè ‘no cal un tercer multiplex, atès que amb el segon que ja té concedit el govern valencià n’hi ha més que suficient per a fer arribar els quatre canals actuals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals’. ACPV va respondre així les declaracions de divendres del vice-president primer del Consell, Vicent Rambla, que va dir que l’acord de reciprocitat entre les televisions del País Valencià (Canal 9) i el Principat (TV3) és molt a prop i que sols falta que el govern espanyol habiliti un multiplex per a poder fer efectiu el conveni.

La música clou la jornada reivindicativa

En acabar la manifestació, la música es va convertir en la protagonista. Com cada any, es va organitzar un concert en què van actuar Berri Txarrak, Pirat’s Sound Sistema, Sva-Ters, Aramateix i Rapsodes. Es va fer a l’aparcament de Tarongers (lloc escollit des que l’administració valenciana va impedir de celebrar-lo a la plaça de Bous).

Fotografies de l’ACN.

Enllaços
ACPV: comunicat posterior a la manifestació.
Vídeo promocional de la manifestació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any