Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  09.05.2009  06:00

Milers de manifestants reclamen a València una 'televisió sense fronteres'

La manifestació d'ACPV per commemorar la derrota d'Almansa protesta contra el tancament de repetidors de TVC · A les nou comença un concert amb Berri Txarrak, Pirat's Sound Sistema, Sva-Ters, Ara mateix i Rapsodes

Men?ame
 

Poc abans de les vuit del vespre s'ha acabat a la plaça de la Reina de València la manifestació (vídeo) que organitza cada any ACPV per a commemorar la desfeta d'Almansa. Enguany ha estat encapçalada per una pancarta amb el lema 'Junts podem!', amb què es demanava una Televisió sense fronteres i es protestava, alhora, per la política del govern valencià. Al capdavant de la manifestació, en què han participat unes trenta mil persones segons ACPV, hi anaven nombroses organitzacions juvenils.

Toni Gisbert, coordinador d'ACPV, ha explicat a VilaWeb que enguany s'ha fet un important esforç per implicar-hi les joventuts de partits i organitzacions del País Valencià, que considera que són el futur. Així, totes les joventuts de les principals formacions polítiques (tret del PP), culturals, sindicals i estudiantils han signat el manifest de la manifestació, que al final han llegit plegades a la plaça de la Reina. Pel coordinador d'ACPV, la mobilització d'avui és només un pas més, car algunes organitzacions sindicals, culturals i polítiques valencianes han començat a treballar i continuaran treballant, més enllà del 9 de maig, per construir una alternativa d'esquerres.

La mobilització d'avui ha estat valorada molt positivament per ACPV, que ha destacat que s'ha fet dues setmanes després d'una altra manifestació convocada per l'esquerra independentista el 25 d'abril passat. I és que, a més del suport ciutadà que ha obtingut ACPV a còpia d'anys de feina, Gisbert ha dit que l'èxit de les darreres mobilitzacions (com ara la vaga de l'ensenyament) demostren que les valencianes i els valencians volen canvis polítics i socials. Segons Gisbert, 'la crisi actual s'ha fet notar encara més per culpa de la política especulativa del partit que ens governa.' 'Davant d'aquestes exigències de canvi', ha afegit, 'la resposta del PP és l'insult i l'amenaça', en referència a les paraules (vídeo) Alfonso Rus, batlle de Xàtiva i president de la Diputació de València. 'Insults' i 'amenaces' que li han costat una denúncia de l'STEPV i una altra d'Escola Valenciana.

A la manifestació també s'hi ha sumat una delegació catalana, que s'ha desplaçat a València a través d'Òmnium Cultural amb l'anomenat tren Jaume I.

Respecte a la reivindicació d'una televisió sense fronteres, ACPV ha dit que TV3 ja es podria veure al País Valencià si hi hagués 'voluntat política' i no 'censura', perquè 'no cal un tercer multiplex, atès que amb el segon que ja té concedit el govern valencià n'hi ha més que suficient per a fer arribar els quatre canals actuals de la Corporació Catalana de Mitjans Àudiovisuals'. ACPV ha respost així les declaracions de divendres del vice-president primer del Consell, Vicent Rambla, que va dir que l'acord de reciprocitat entre les televisions del País Valencià (Canal 9) i el Principat (TV3) és molt a prop i que sols falta que el govern espanyol habiliti un multiplex per a poder fer efectiu el conveni.

La música clourà la jornada reivindicativa

En acabar la manifestació, la música és la protagonista. Com cada any, s'ha organitzat un concert en què actuen Berri Txarrak, Pirat's Sound Sistema, Sva-Ters, Aramateix i Rapsodes. Es fa a l'aparcament de Tarongers (lloc escollit des que l'administració valenciana va impedir de celebrar-lo a la plaça de Bous).

Fotografies de l'ACN.

Men?ame