Miquel Barceló i Josef Nadj, junts de nou al Radicals Lliure

  • El pintor i el coreògraf es retroben per a reinterpretar 'Paso doble' · Isaki Lacuesta portarà l'espectacle al cinema

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.05.2009 - 13:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tres anys després del gran èxit assolit a Avinyó, Nova York i Palma, el ‘Paso doble‘ del pintor mallorquí Miquel Barceló i el coreòraf serbi Josef Nadj es pot veure d’avui a dilluns al Teatre Lliure de Barcelona, dins el cicle Radicals Lliure. En l’espectacle, un dels plats forts del festival, amb entrades esgotades per a tots els dies, Barceló i Nadj es barregen en tonelades de fang i construeixen i destrueixen sense parar petites obres d’art efímeres (vegeu-ne un fragment ací).Amb martells, aixades i tota mena d’eines, Barceló escolpeix durant una hora figures diverses a partir d’una paret d’argila roja d’un metre de gruix. Mentrestant Nadj interactua amb Barceló i balla dins del fang, com si fos un titella o un personatge d’una obra d’art gegant i viva. Al final, de fet, l’obra, ja destruïda i mutilada, acaba engolint els artistes.

El projecte de col·laboració va sorgir quan Nadj va visitar l’estudi de Barceló l’any 2004 i, veient la feina del pintor per a la catedral de Palma, li va dir: ‘vull viure l’experiència de ficar-me dins un dels teus quadres’. L’espectacle va veure la llum al Festival de Teatre d’Avinyó de l’any 2006, amb un èxit rotund i inesperat.

‘Paso doble’, al cinema de la mà d’Isaki Lacuesta

Barceló i Nadj han anunciat avui que el jove cineasta Isaki Lacuesta (vegeu-lo en aquesta entrevista a Ciberians) dirigirà una versió cinematogràfica de l’espectacle. Barceló ha explicat que Lacuesta enregistrarà imatges de ‘Paso doble’ en les pròximes representacions i que no utilitzarà cap de les imatges existents fins ara, però no ha desvellat res més sobre el film.

Enllaços
YouTube: Vídeos de l’espectacle.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any