Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  09.05.2009  06:00

Cadena humana a Palma contra els atacs a la llengua

La resposta d'Obra Cultural Balear als atacs impulsats pel PP i sectors afins aplega cinc mil persones

Men?ame
 

Cinc mil persones han participat avui a la tarda en la cadena humana organitzada al centre de Palma per l'Obra Cultural Balear. Amb el lema 'Drets per la llengua', la cadena de tres quilòmetres era una resposta als atacs a la llengua impulsats per determinats sectors socials, com el PP. A més de la cadena, que s'ha tancat amb la lectura d'un manifest davant el Parlament, hi ha hagut una ballada popular i una festa infantil. Podeu llegir-ne el manifest i veure el vídeo de la convocatòria.

El portaveu de l'Obra Cultural Balear, Tomeu Martí, ha reivindicat el dret que tenen els ciutadans a fer servir la llengua catalana i ha rebutjat la campanya demagògica actual. 'És lamentable que, trenta anys després d'haver començat el procés de normalització lingüística, aquests drets lingüístics encara no estiguin garantits', ha dit Martí. El coordinador també ha anunciat la celebració d'assemblees als municipis de Mallorca per informar sobre la iniciativa i ha fet una crida a tota la població a respondre amb calma i de manera reflexiva a les agressions contra la llengua pròpia dels mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterers.

Per la seva banda, el president d'OCB, Jaume Mateu, ha destacat la necessitat que tant les persones nascudes a les Illes com els immigrants promoguin l'ús del català perquè l'idioma no sigui 'veu de la discòrdia'.