L’ensenyament en català desapareixerà dels centres en què Educació apliqui el pla plurilingüe

  • El 80% de l'ensenyament s'impartirà en anglès

VilaWeb
Redacció
08.05.2009 - 08:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La línia en valencià desapareixerà dels col·legis públics en què la conselleria d’Educació aplicarà, a partir del curs vinent, el programa plurilingüe. Es tracta d’un pla pilot que suposarà que el 80% de les classes es faci en anglès a partir dels 3 anys. Els col·legis afectats són: Sanchis Yago (Castelló), Númeo 9 (Alzira) i Costa Blanca (Alacant). La conselleria d’Educació ho confirmat. Escola Valenciana i CC OO han expressat el seu malestar.Educació es defensa de les crítiques dient que en els centres dels voltant sí que hi ha línia en valencià i que, per tant, qui vulgui estudiar en valencià, podrà matricular-se en aquests centres.

Aquest pla pilot compta amb el suport dels consells escolars de cadascun col·legis en què es preveu que s’apliqui a partir del curs vinent. Val a dir que tots tres centres han format part ja, durant el curs escolar passat, d’un altre programa pilot en què han participat dotze escoles públiques: la introducció de l’ús obligatori de l’uniforme.

Escola Valenciana denuncia que no es tracta d’un programa plurilingüe, sinó monolingüe, car només hi haurà dues assignatures en unes altres llengües diferents a l’anglès: català i castellà. Des de l’entitat cívica demanen que s’apliqui un pla plurilingüe que garanteixi, realment, un ensenyament que millori les competències lingüístiques de l’alumnat, però prevalent l’ensenyament en català.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any