Ricard Fornesa abandona la presidència executiva de Criteria

  • Diu que no es pot culpar el govern d'una crisi de la qual 'tots tenim responsabilitats' · Isidre Fainé en prendrà el relleu

VilaWeb
Redacció
07.05.2009 - 16:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ricard Fornesa ha presentat la renúncia (àudio) com a president executiu de Criteria. Ha confirmat així el que ja havia insinuat el 2 de març passat, quan va presentar els resultats corresponents a l’exercici del 2008. Isidre Fainé en prendrà el relleu, tal com preveuen els estatuts de la societat que gestiona les particions industrials i financeres de l’entitat d’estalvis. Fornesa, tot i renunciar al càrrec, serà nomenat president d’honor de Criteria.La marxa de Fornesa s’ha fet pública poc abans de la celebració de la junta general d’accionistes i de la presentació dels resultats del primer trimestre, en què s’ha aconseguit un benefici net consolidat de 414 milions, el 10% més que el mateix període del 2008.

Ricard Fornesa serà nomenat president d’honor durant la celebració del consell d’administració de la societat, previ a la celebració de la junta general d’accionistes. El consell d’administració nomenarà Isidre Fainé, actual president de la Caixa, nou president de Criteria. El consell també nomenarà l’actual director general de la Caixa, Joan Maria Nin, vice-president del ‘holding’ de les participades de la primera entitat d’estalvi de l’estat espanyol.

Fornesa, en la que era la seva última roda de premsa per presentar els resultats de Criteria, ha destacat la ‘bona marxa’ de la companyia i ha anunciat que aquesta bona marxa permetrà de distribuir, ‘com a mínim’, un dividend de 21 cèntims per acció corresponents als resultats del 2008. Amb aquest dividend, un accionista que hagués entrat a Criteria l’octubre del 2007, quan va entrar a borsa a un preu de 5,25 euros (aquest dijous l’acció estava lleugerament per sobre dels 3 euros) recolliria una rendibilitat per política de dividends del 4%, per sobre de les rendibilitats que està pagant el sistema financer, ha destacat el director general de Criteria, Francisco Reynés.

Fornesa afirma que no es pot culpar al govern de la crisi

Ricard Fornesa ha dit que no es pot culpar al govern de l’estat espanyol o en general a l’administració política de l’actual crisi econòmica quan la seva profunditat és conseqüència dels excessos de tothom per endeutar-se per sobre de les seves possibilitats. Ha dit també que aquesta crisi es deu, a més de la ‘sobreintensitat derivada de les meravelles financeres nord-americanes’, als excessos d’endeutament de tothom, que es va ‘desbordar tant per part dels bancs, de les empreses i de les famílies. Fornesa ha afegit que la ‘responsabilitat és de tothom’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any