L’STEPV denuncia l’alcalde de Xàtiva davant l’Audiència espanyola

  • El sindicat al·lega que va 'insultar' i 'amenaçar' el professorat valencià durant un acte electoral del PP el 25 d'abril passat · Alhora demana a Camps que el cessi

VilaWeb
Redacció
07.05.2009 - 12:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’STEPV, tal com havia anunciat, ha presentat avui una denúncia davant la fiscalia de l’Audiència espanyola contra Alfonso Rus, president de la Diputació de València i alcalde de Xàtiva, per insultar i amenaçar el professorat valencià en un acte electoral del PP el 25 d’abril passat (vídeo). S’hi sol·licita el començament de les accions penals corresponents per a la depuració de les responsabilitats que es deriven de les declaracions d’Alfonso Rus.En la denúncia es relaten els fets que l’han motivat i s’afirma que declaracions d’aquest tipus per part de càrrecs públics són ‘imperdonables i injustificables’, ja que promouen actituds violentes contra el professorat. També s’hi lamenta el ‘dany’ i el ‘desprestigi’ que ha provocat Alfonso Rus amb les seves declaracions. Representants del secretariat nacional i dels serveis jurídics de STEPV han estat els encarregats de presentar aquest matí la denúncia a la delegació a València de la fiscalia de l’Audiència.

Alfonso Rus va qualificar de ‘gilipolles’ els professors valencians que usen les expressions ‘aleshores’ i ‘gairebé’. Va dir, a més a més, que ‘rematarien’ tots aquells qui posen i volen posar la foto del conseller Font de Mora i d’altres dirigents del PP cap per avall.

Aquesta no és la primera vegada que l’alcalde de Xàtiva empra l’insult com a argument. L’any 2005, per exemple, després que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) va aprovar el dictamen que ratificava la unitat lingüística del català, va acusar-ne els membres de ‘prostituir-se’ i els va convidar a marxar al Principat.

L’STEPV demana el cessament d’Alfonso Rus

L’STEPV, a més d’instar la fiscalia a intervenir-hi, ha exigit al president Camps que cessi en el càrrec de president de la Diputació al senyor Rus. I, al conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, li ha demanat que comparegui públicament, que condemni les paraules de Rus i que defensi la dignitat i honorabilitat del professorat valencià. Per últim, ha demanat al Partit Popular que li obri un expedient disciplinari.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any