Les organitzacions juvenils valencianes se sumen a la manifestació del 9 de maig, convocada per ACPV

  • Han signat un manifest conjunt cridant tothom a mobilitzar-se pel canvi polític al País Valencià · Òmnium nolieja un tren per a anar-hi des de Barcelona i Tarragona

VilaWeb
Redacció
05.05.2009 - 13:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Diverses organitzacions juvenils valencianes s’han sumat a la manifestació (vídeo) que ha convocat Acció Cultural del País Valencià (ACPV) sota el lema ‘Junts Podem!’. Es vol commemorar l’entrada de les tropes de Felip V a la ciutat, el 8 de maig de 1707, després de la desfeta d’Almansa i demanar, alhora, un canvi polític. La manifestació, que es farà el dia 9 de maig, eixirà a les 18.00 des de la plaça de Sant Agustí. En acabat, es farà un concert.Al concert, que es farà a l’aparcament del campus de Tarongers (on es fa des que l’administració valenciana va impedir de celebrar-lo a la plaça de Bous), hi tocaran Berri Txarrak, Pirat’s Sound Sistema, Sva-Ters, Aramateix i Rapsodes.

‘Junts podem!’

El lema de la manifestació d’enguany és ‘Junts podem!’: aconseguir una televisió ‘que permeti un espai de comunicació en català a tots els Països Catalans’ i, per tant, que TV3 es pugui veure al País Valencià. Aquest lema també vol servir per a constatar la crisi del model social i econòmic impulsat pel govern valencià, per a denunciar la degradació creixent que pateix la democràcia al País Valencià on es permet de tancar els repetidors de TV3 i i per a fer una crida al treball conjunt per a la regeneració que necessita el País Valencià.

Joves d’Acció, Joves Socialistes del País Valencià, Bloc Jove, Joves d’Esquerra Unida, JERPV, Joves amb Iniciativa, Joves de CC OO, Joves d’UGT, Intersindical Jove i Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA) i Joves de Ca Revolta s’han unit per a aprovar un manifest conjunt, encapçalar la manifestació i fer-ne el parlament final. ACPV ha destacat que les associacions esmentades ‘donen un exemple de treball unitari, generós i positiu que ha de tenir continuïtat.’ Els joves, que són el futur, mostren al conjunt de la societat valenciana, i a les seues organitzacions culturals, sindicals i polítiques, el camí a seguir per a fer possible un canvi de cicle social i polític al País Valencià.

‘Televisió sense fronteres’

En relació amb el lema d’enguany, ACPV ha començat a recollir signatures per a proposar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP), perquè es faci una llei que impedeixi el tancament dels repetidors de TV3 al País Valencià. La ILP, que forma part de la campanya ‘Televisió sense fronteres’, és avalada i impulsada per tot de personalitats, com ara els presidents de la Federació Llull; el president del IEC; els ex-presidents de la Generalitat Jordi Pujol i Pasqual Maragall; els ex-presidents del Parlament de Catalunya Heribert Barrera i Joan Rigol; i el president del FC Barcelona, Joan Laporta. Els promotors esperen aconseguir, en nou mesos, les 500.000 signatures necessàries.

Òmnium organitza un tren per a anar a la manifestació del 25 d’abril des de Barcelona

Òmnium Cultural ja ha obert el període d’inscripcions del tren Jaume I: un Euromed que portarà a València tothom qui vulgui participar en la manifestació, i assistir al concert de després. El tren sortirà de Barcelona i farà parada a Tarragona. El preu total, viatge d’anar i tornar i concert, és de 35 euros o de 45.

ACPV també ha organitzat autobusos que sortiran de força comarques per anar a la manifestació.

Per als socis d’Òmnium, d’Obra Cultural Balear i d’ACPV el preu del viatge (des de Barcelona i Tarragona) i del concert és de 35€; per als no-socis és de 45€.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any