Nova manifestació multitudinària a València contra la política educativa de Font de Mora

  • Un 70% dels professors i un 90% dels alumnes han fet vaga a l'ensenyament valencià, segons la Plataforma

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.04.2009 - 20:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Milers de manifestants han sortit avui al vespre als carrers d’Alacant, Castelló de la Plana i València. En aquesta ciutat, segons dades dels organitzadors, hi ha hagut uns quaranta mil manifestants; a Alacant, quinze mil i a Castelló, set mil. Ha estat la mobilització que ha tancat una jornada a l’ensenyament públic, que, segons la Plataforma per l’Ensenyament Públic, ha tingut un seguiment del 70% del professorat i el 90% de l’alumnat. La conselleria ha rebaixat el seguiment professoral al 21%.Però la Plataforma retruca que aquestes dades no són de la ‘realitat d’avui, sinó d’ahir’. I és que la conselleria solament compta els professors que havien avisat amb antelació, sense ser-hi obligats, que farien vaga. D’una altra banda, segons la plataforma, el seguiment de la vaga ha estat força superior a les comarques centrals.

La plataforma també ha dit que la vaga d’avui demostrava que ‘la societat valenciana i el sistema educatiu han donat l’esquena a la política educativa del PP’. A més a més, han demanat a la conselleria de reflexionar ‘sobre si el conseller ha de continuar en el càrrec’. ‘La comunitat educativa ha dit prou al conseller Font de Mora’, han dit des de la Plataforma, que ha tornat a demanar-ne la dimissió.

‘Hem tingut la paciència que calia, hem acceptat les seves regles de joc i hem passat mesos negociant. Ara, si amb la vaga i les manifestacions d’avui, la Generalitat no s’adona que ha de fer dimitir Font de Mora, continuarem les mobilitzacions, evidentment’, ha explicat a VilaWeb Gemma Piqué, portaveu de la Plataforma per l’Ensenyament Públic.

Enllaços
VilaWeb: Dia de mobilitzacions a l’ensenyament valencià abans de la vaga del 28 d’abril (23/04/2009) | Conselleria i sindicats agreugen les diferències pocs dies abans de la vaga de l’ensenyament valencià (17/04/2009) | Font de Mora prova d’evitar la vaga (08/04/2009) | L’ensenyament valencià manté la vaga i acusa Font de Mora de fer xantatge (08/04/2009) | Tots els partits, tret del PP, donen suport a la vaga de l’ensenyament públic valencià (06/04/2009) | La Plataforma per l’Ensenyament crida a fer vaga el 28 d’abril (24/03/2009).
VilaWeb TV: El conflicte de ciutadania en anglès.
Falques de ràdio de la convocatòria de la vaga.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any