Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  28.04.2009  20:11

Nova manifestació multitudinària a València contra la política educativa de Font de Mora

Un 70% dels professors i un 90% dels alumnes han fet vaga a l'ensenyament valencià, segons la Plataforma

Men?ame
 

Milers de manifestants han sortit avui al vespre als carrers d'Alacant, Castelló de la Plana i València. En aquesta ciutat, segons dades dels organitzadors, hi ha hagut uns quaranta mil manifestants; a Alacant, quinze mil i a Castelló, set mil. Ha estat la mobilització que ha tancat una jornada a l'ensenyament públic, que, segons la Plataforma per l'Ensenyament Públic, ha tingut un seguiment del 70% del professorat i el 90% de l'alumnat. La conselleria ha rebaixat el seguiment professoral al 21%.

Però la Plataforma retruca que aquestes dades no són de la 'realitat d'avui, sinó d'ahir'. I és que la conselleria solament compta els professors que havien avisat amb antelació, sense ser-hi obligats, que farien vaga. D'una altra banda, segons la plataforma, el seguiment de la vaga ha estat força superior a les comarques centrals.

La plataforma també ha dit que la vaga d'avui demostrava que 'la societat valenciana i el sistema educatiu han donat l'esquena a la política educativa del PP'. A més a més, han demanat a la conselleria de reflexionar 'sobre si el conseller ha de continuar en el càrrec'. 'La comunitat educativa ha dit prou al conseller Font de Mora', han dit des de la Plataforma, que ha tornat a demanar-ne la dimissió.

'Hem tingut la paciència que calia, hem acceptat les seves regles de joc i hem passat mesos negociant. Ara, si amb la vaga i les manifestacions d'avui, la Generalitat no s'adona que ha de fer dimitir Font de Mora, continuarem les mobilitzacions, evidentment', ha explicat a VilaWeb Gemma Piqué, portaveu de la Plataforma per l'Ensenyament Públic.