Cinc mil persones participen a la manifestació de la diada del 25 d’abril a València

  • L'Esquerra Independentista ha convocat la marxa · La CAJEI també ha organitzat una manifestació aquest matí a Torrent

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.04.2009 - 20:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Cinc mil persones, segons els organitzadors, han participat a la manifestació a València per commemorar el 25 d’abril, que s’emmarca dins la campanya ‘300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència‘. En acabar la manifestació, que ha recorregut els principals carrers de la ciutat, s’ha fet un acte polític a la plaça dels Furs. Un entre tants, Voltor i Skafeinats actuen a partir de les 22.30 a la plaça Viriato, al barri de Velluters.A l’acte polític han intervingut Empar Salvador, presidenta del Fòrum per la Memòria; Enric Tàrrega, historiador anti-feixista i activista cultural; i Pasqual Soriano, militant revolucionari i activista social. Gonçal Bravo, sindicalista i militant de l’esquerra independentista, ha tancat l’acte en nom de la campanya ‘300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència’.

Les organitzacions que integren la campanya ‘300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència’ són: CAJEI, Endavant, Maulets, SEPC, Alerta Solidària i COS. La manifestació ha rebut el suport de més d’un centenar d’organitzacions, entitats, col·lectius, associacions culturals, ateneus i casals de tot el país. També hi han volgut donar suport diversos regidors d’arreu dels Països Catalans, els quals han signat un manifest en què es recorda ‘la pèrdua dels furs i les institucions diferenciades i la incorporació total i forçada de la major part dels nostres territoris al projecte borbònic espanyol.’

Manifestació de la CAJEI a Torrent

Més de tres centenars de persones vingudes de diferents comarques del

territori, s’han manifestat aquest matí pels carrers de Torrent sota el lema ‘La nostra terra, el nostre poble’ en un acte convocat per la CAJEI.

Homenatge als Maulets

El PSPV-PSOE i el Bloc han convocat avui a Xàtiva un homenatge als Maulets que preveu l’actuació de Pep Gimeno ‘Botifarra‘ i un parlament del president de la Federació d’Escola Valenciana. L’acte s’ha fet davant la pedra dels Maulets, a la plaça de Sant Francesc. Aquest monument els ret homenatge ‘per l’heroica defensa de la de la ciutat.’

El 9 de maig, ‘Junts podem’

El dia 9 de maig, la manifestació que organitza tradicionalment ACPV tornarà a omplir els carrers de València. El lema d’enguay és ‘Junts podem. Televisió sense fronteres. Per TV3 al País Valencià’. Eixirà a les 18.00 des de la plaça de Sant Agustí. En acabat, com cada any, hi haurà un concert a l’aparcament del campus de Tarongers. Enguany hi actuen Berri Txarrak, Sva-Ters, Pirat’s Sound Sistema, Ara Mateix i Rapsodes. Les entrades ja són a la venda.

Un any més, l’Òmnim ha organitzat el tren Jaume I per tots aquells qui vulguin anar a València des de Barcelona. I també ACPV, com cada any, ha organitzat autobusos que eixiran des de diferents ciutats del País Valencià.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any