Notícies

Dijous  23.04.2009  10:03

La CUP no concorrerà a les eleccions europees

Així ho ha decidit el consell polític · Tampoc no donarà suport 'formal' a cap candidatura

Men?ame
 

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) no presentarà cap llista electoral per a les eleccions europees, tal com ho ha decidit el consell polític. La CUP no considera adient concórrer-hi, tal com feren en les de 2004. La CUP renuncia a presentar-se a les europees perquè, segons que han dit en un comunicat fet públic, no tenen 'cap tipus' d'aliances a nivell polític.' A més a més, ha acordat de no donar suport 'formal' a cap candidatura.

Segons la CUP, 'ni tan sols l'establiment dels mínims canals de comunicació amb formacions polítiques d'altres nacions, pròximes als nostres postulats'.

LA CUP ha acordat, a més a més, de no donar suport a cap de les candidatures que es presenten a les eleccions. La militància de la CUP, però, té llibertat per a triar 'la millor opció', tant si aquesta és l'abstenció com donar el vot 'a aquelles candidatures que ofereixin les millors garanties possibles de cara a l’exercici del dret a l’autodeterminació, a la ruptura política i social contra els poders polítics i econòmics vigents, i contra l’involució antidemocràtica'. Tot amb tot, cap dels càrrecs electes avalarà o donarà suport formal, ni participarà en les llistes presentades per unes altres opcions polítiques dels Països Catalans ni tampoc de fora.

La CUP aposta, d'altra banda, per 'continuar treballant per construir una
organització capaç d'aglutinar el conjunt de les classes populars
d'aquest país', una organització, diuen, que representa una 'alternativa seria i necessària'.