Especial eleccions andorranes: la fi del secret bancari?

  • En aquest segon programa expliquem com Andorra pretén sortir de la llista de paradisos fiscals

VilaWeb
Redacció
22.04.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Andorra vol sortir de la llista de paradisos fiscals. Aquest és un dels punts centrals de la campanya electoral i condiciona una bona part del programa econòmic dels candidats. En aquest segon programa especial de les eleccions us oferim una entrevista amb el degà del Col·legi d’Economistes d’Andorra, Sergi Tejero, que ens explica les implicacions que tindrà l’eliminació del secret bancari, i repassem la llista actual (pdf) de paradisos fiscals al món.

Fins fa ben poc, Andorra constava en la llista d’estats no cooperadors preparada per l’OCDE, juntament amb Liechtenstein i Mònegue,

Ara l’OCDE ha netejat aquesta llista negra, on ja no hi ha cap estat, però ha fet una altra llista ‘gris fosc’ dels estats que encara mantenen el secret bancari, però que s’han compromès a aixecar-lo parcialment o total. A més d’Andorra, en aquesta nova llista hi ha una trentena d’estats, concentrats sobretot al Carib i a Europa, tret d’alguns com Bahrein i Samoa.

Tots els candidats a les eleccions es comprometen a fer sortir Andorra d’aquesta llista. De moment, el compromís amb l’OCDE és el signat pel cap de govern en funcions, Albert Pintat, d’aprovar una llei abans de final d’any per aixecar parcialment el secret bancari.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any