Notícies

Dimarts  21.04.2009  12:48

L'exili vist pels escriptors catalans

L'exposició 'Literatures de l’exili. Retorn a Catalunya', des del 21 d'abril al Palau Moja de Barcelona · És la continuació de 'Literatures de l'exili', oferta pel CCCB l'any 2005

Men?ame
 

'Literatures de l'exili. Retorn a Catalunya' presenta l'experiència dels escriptors catalans exiliats i la nova vida que els seus descendents han menat als països on es refugiaren. Una exposició de la Institució de les Lletres Catalanes amb la col·laboració del Memorial Democràtic, l'Institut Ramon Llull i la Filmoteca de Catalunya. Comissionada per Julià Guillamon i Francesc Abad, es pot veure des del 21 d'abril al Palau Moja; i fins el 21 de juny.

L'origen d'aquesta exposició es troba en una altra, 'Literatures de l'exili', preparada pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (El dia revolt' (Empúries), ja va néixer d'aquesta exposició. Ara, 'Literatures de l'exili. Retorn a Catalunya' ofereix un catàleg en què pot apreciar-se l'evolució d'aquest projecte des del 2005 fins a la presentació actual.

Diàlegs i films sobre l'exili

Durant el mes de maig una sèrie d'activitats, sota el títol 'Filles de l'exili' acompanyaran l'exposició. Per exemple, Julià Guillamon i Maria Campillo mantindran diàlegs amb descendents d'alguns dels personatges que hagueren d'exiliar-se; també hi haurà una mostra de cinema sobre l'exili, programada per la Filmoteca de Catalunya (però serà al mes de juny).