Notícies

Diumenge  19.04.2009  21:54

Es mor l'escriptor J. G. Ballard

L'autor de 'Crash' i 'L'imperi del Sol' tenia 78 anys

Men?ame
 

James Graham Ballard, l'escriptor de culte reconegut per novel·les com 'Crash' o 'L'imperi del Sol' s'ha mort avui, segons ha confirmat la seva agent Margaret Hanbury. Ballard havia publicat una quinzena de novel·les, moltes de ciència ficció tot i que ell deia que retrataven la psicologia del futur. La seva obra més coneguda però, és 'L'imperi del Sol', que no és futurista, es basa en les seves experiències en un camp de presoners japonès a la Xina.

Però els altres llibres i contes de l'autor exploren des de les catàstrofes ambientals fins als efectes de l'evolució tecnològica. 'Crash', en què David Cronemberg es va basar per fer una pel•lícula del mateix nom, reflexiona sobre la relació entre el desig sexual i els cotxes i d'altres llibres dibuixen móns postapocalíptics, com és el cas de 'Rushing to Paradise'.

Fa uns mesos el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona va dedicar una exposició a J. G. Ballard, per a la qual va obrir una web on podeu trobar molta informació relacionada amb l'autor. Ballard és un escriptor amb nombrosos seguidors i fins i tot hi ha un festival de pel•lícules casolanes que duu el seu nom.