Notícies

Divendres  17.04.2009  13:54

Els responsables de The Pirate Bay, condemnats a un any de presó

Un tribunal suec els ha declarats culpables d'ajudar a distribuir arxius protegits per drets d'autor

Men?ame
 

Un tribunal d'Estocolm ha condemnat a un any de presó els quatre fundadors i administradors del portal de descàrregues P2P més conegut del món, The Pirate Bay. Els ha declarats culpables d'ajudar a distribuir material protegit per drets d'autor i, a més, els ha condemnats a pagar una indemnització d'uns 2,7 milions d'euros. El portaveu de The Pirate Bay, Peter Sunde, ha dit que recorrerien la sentència i que The Pirate Bay continuaria.

Els responsables del portal, Peter Sunde, Fredrik Neij, Gottfrid Svartholm i Carl Lundström, havien dit que tenien l'esperança que el tribunal els declararia innocents perquè en una de les últimes vistes l'acusació va haver de retirar la meitat dels càrrecs. Els volien culpar d'infringir els drets d'autor, però la justícia sueca no considera que The Pirate Bay violi els drets d'autor perquè no té documents amb copyright als servidors ni en ven, ans solament en permet l'intercanvi.

El procés contra The Pirate Bay, el van començar grans empreses de la indústria del lleure: Universal, Warner Bros, MGM, EMI, 20th Century Fox, Columbia Pictures i Sony BMG, al·legant pèrdues milionàries i reclamant als responsables de The Pirate Bay una indemnització de més de nou milions d'euros.