El PEN català reuneix a Barcelona escriptors i periodistes de tot el món

  • Hi convoca la IV Assemblea General de la Xarxa de Ciutats Refugi i la Trobada Internacional del Comitè de Traduccions i Drets Lingüístics

VilaWeb
Redacció
20.04.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PEN Català aplega a Barcelona, d’avui a dimecres, escriptors de tot el món. El motiu és doble: la IV Assemblea General de la Xarxa de Ciutats Refugi (ICORN) i la Trobada Internacional del Comitè de Traduccions i Drets Lingüístics del PEN Internacional, que presideix Josep M. Terricabras. Propòsit: definir el poder de la paraula (paper de la literatura, de l’escriptor i del traductor avui), i perfilar els drets lingüístics en un món globalitzat.Entre els escriptors participants hi ha Derek Walcott, Premi Nobel de Literatura 1992 (Santa Lucia); Chenjerai Hove (Zimbabwe), ICORN Advisory Group; Horacio Castellanos Moya (el Salvador); Russell Banks (USA); Koulsy Lamko (Txad, actualment resident a Amsterdam); Basim Mardan (Iraq, actualment resident a Skien, Noruega); Salem Zenia (Cabília-Algèria, actualment resident a Barcelona); Ayaz Khonsyawashan i Hossein Heyderi (Kurdistan, actualment residents a Bergen, Noruega).

Actes programats

Avui al vespre s’inaugurarà la Trobada amb la participació d’alguns escriptors estrangers i catalans com Montserrat Abelló i Laia Noguera. Demà Francesc Parcerisas farà una conferència i Josep M. Terricabras i Salem Zenia parlaran, en una taula rodona, de traducció: ‘És la traducció la llengua del nostre món?’ Dimecres, hi haurà les intervencions de Derek Walcott, Premi Nobel de Literatura 1992, de l’escriptor germano-búlgar Ilija Trojanow i de Zenia. Finalment, un sopar, en què actuarà Marina Rossell, tancarà els actes.

Què fa el PEN català?

Entre els objectius principals del PEN Català, associació d’escriptors que forma part del PEN Internacional, amb més de cent quaranta centres a tot el món, hi ha la defensa de la llibertat d’expressió i dels drets lingüístics, i la promoció internacional de la literatura catalana. Des de bell començament el PEN Català ha maldat per a l’alliberament dels escriptors empresonats i per la defensa dels escriptors perseguits.

Enllaços
VilaWeb Lletres.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any