La UOC impulsa una acadèmia europea de programari lliure

  • En Free Knowlegde Institute, també hi participen la Universitat Oberta dels Països Baixos i l’Instituto Superior de Ciências do Trabalho e da Empresa de Portugal

VilaWeb
Redacció
16.04.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) col·labora en l’obertura de la Free Technology Academy, una acadèmia europea de formació a distància sobre programari lliure ideada pel Free Knowledge Institute. La UOC hi aportarà els materials, alguns professors i l’experiència del màster oficial de programari lliure que ja ofereix, a més de la tecnologia que fa servir al campus virtual. Hi ha previst que la nova acadèmia s’inauguri el 2010.A més de la UOC, també hi participaran la Universitat Oberta dels Països Baixos i l’Institut Superior de Ciències del Treball i de l’Empresa de Portugal i té el suport econòmic del programa europeu de formació permanent Lifelong Learning Programme.

Els responsables del Free Knowledge Institute diuen que l’ús del programari lliure i de codi obert s’escampa ràpidament entre les organitzacions privades i governamentals, però que encara hi ha pocs professionals, professors i executius que coneguin prou aquests camps. Això, pensen resoldre-ho amb la nova acadèmia, que no començarà a funcionar fins el 2010, tot i que els primers materials es publicaran aquest estiu i tothom els podrà descarregar.

Enllaços
UOC.edu: ‘La UOC participa en la creació d’un centre europeu sobre programari lliure’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any