Entra en vigor el nou sistema de matriculació francès, que inclou un ‘distintiu regional’

  • Campanya perquè la senyera pugui ser usada en les matrícules nord-catalanes

VilaWeb
Redacció
15.04.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui entra en vigor el nou sistema de matriculació de vehicles de l’estat francès, que ha de servir per evitar la saturació del sistema actual i també per adaptar-se a la normativa europea. Així, al centre de la matrícula hi haurà set caràcters alfanumèrics (dues lletres, tres xifres i dues lletres), el marge esquerre serà per a l’eurofranja blava amb una F a la part inferior, i el dret, per a indicadors regionals i departamentals.Així, el propietari del vehicle pot escollir l’indicador del departament (com el 66 nord-català) i el logotip regional corresponent ‘amb aquell que tingui el lligam més fort’, independentment que hi resideixi o no. Només dues nacions, Bretanya i Còrsega, lluiran la bandera nacional en comptes del símbol regional, a petició del consell general respectiu. A Catalunya Nord, en canvi, els nous vehicles portaran el logotip (pdf) de la Regió del Llenguadoc-Rosselló, que no té tradició històrica ni conté les quatre barres.

Campanya per la bandera catalana a les matrícules

En aquest sentit, CDC va començar una campanya per a demanar la bandera catalana a les futures matrícules del departament. La campanya de sensibilització continua, a l’espera que CDC pugui reunir-se amb el president de la regió, ja que legalment és ell qui té la potestat de fer aquesta demanda. La campanya ha recollit ja dotze mil signatures.

Curiosament, les quatre barres sí que constaran a les matrícules dels vehicles de la Regió de la Provença i de la Costa Blava.

Simplificar passos de matriculació

El nou sistema de matriculació entra avui en vigor per a tots els vehicles nous, i el 15 de juny, per als vehicles d’ocasió. A banda els canvis de disseny i la numeració, les noves matrícules franceses també innoven en un altre aspecte: el número de matrícula va lligat a un vehicle i no canviarà. En cas de venda, només s’haurà de modificar l’anomenada carta grisa i, si el nou propietari ho desitja, podrà canviar l’indicador regional. L’objectiu final del nou sistema, segons el ministeri, és de simplificar passos, reduir la feina de l’administració i millorar la lluita contra el robatori de vehicles.

Enllaços
L’Indépendant: Arrivée mercredi des nouvelles plaques d’immatriculation “à vie”.
Le Figaro: Automobile: les nouvelles plaques arrivent.
Campanya de CDC: web, Facebook i vídeos.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any