Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  14.04.2009  16:02

L'Audiència espanyola denega de nou la suspensió de les obres del túnel del TGV per la Sagrada Família

Men?ame
 

L'Audiència espanyola ha tornat a denegar la paralització de les obres del túnel del TGV que connectarà les estacions de la Sagrera i de Sants perquè considera que no hi ha hagut cap canvi 'substancial' respecte la primera denegació. La Junta Constructora del temple expiatori de la Sagrada Família critica que l'actual traçat posa en risc l'estructura de vuit-cents edificis, entre els quals s'hi troben la Sagrada Família o la Pedrera d'Antoni Gaudí.

L'Audiència espanyola no troba que hi hagi cap circumstància que modifiqui la seva anterior decisió de denegar la suspensió de les obres properes a la Sagrada Família.

Els magistrats citen un informe del Ministeri de Foment espanyol que diu: 'El tram del túnel en el seu extrem nord s'ha d'executar entre pantalles, entre la confluència dels carrers Mallorca amb Biscaia i La Sagrera. [Aquest tram] es troba, aproximadament, a 1,5 km de distància del Temple de la Sagrada Família, motiu pel qual no tindrà cap afectació, donada la llunyania de les actuacions'. Així mateix, explica que 'el pas de la tuneladora per les proximitats del Temple no està previst abans de la primavera-estiu del 2010'.

Informació permanent

Això sí, els magistrats deixen clar que les autoritats tenen l'obligació de subministrar tota mena d'informació relacionada amb el traçat del TGV que pugui afectar a la zona. D'aquesta manera, els tècnics d'ADIF encarregats de revisar a fons l'edifici per concloure si hi ha, o no, perill, hauran de fer arribar a l'Audiència tota la informació que vagin aplegant.

D'una altra banda, la plataforma Ave pel litoral, que aplega veïns i entitats contràries al traçat del TGV, té intenció de portar el cas fins a la UE.

Les obres avancen al nord del país

Mentrestant, les obres de construcció del túnel del TGV a Sarrià de Ter avancen cent seixanta metres cada mes. Per mantenir aquest ritme, Adif incrementarà de dues a tres les voladures diàries. El batlle de Sarrià de Ter, Roger Torrent, ha explicat avui que les obres avançaven segons les previsions i que d'aquí a dos mesos ja s'haurien construït més de tres-cents metres de túnel.