CiU respecta la decisió de Guardans però seguirà demanant la supressió del ministeri de cultura

  • Els socialistes celebren que l'eurodiputat convergent s'incorpori al govern espanyol · Guardans explica la decisió al seu bloc · La JNC demana que l'expulsin de CDC

VilaWeb
Redacció
13.04.2009 - 13:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La incorporació d’Ignasi Guardans al ministeri espanyol de cultura com a responsable de l’Institut de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals ha estat saludada amb entusiasme pel PSC i rebuda amb respecte pel seu partit Convergència Democràtica. Des de CiU s’ha remarcat, però, que la federació seguirà demanant la supressió del ministeri. Guardans, que explica la decisió al seu bloc, s’hi incorpora després que CiU decidís que no fos ell el candidat a les europees.Al Parlament Europeu Guardans va ser un dels impulsors de la Directiva de Mitjans Audiovisuals i també va participar en la creació del programa Media. En el seu nou càrrec substituirà Fernando Lara.

El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha valorat aquest dilluns ‘molt positivament’ l’elecció del fins ara eurodiputat de CiU, Ignasi Guardans, per dirigir l’Institut de Cinematografia i de les Arts Audiovisuals, que depèn del Ministeri de Cultura. ‘Estem molt satisfets, perquè Guardans destaca per una experiència, capacitat i vocació de servei públic que no es podien perdre’, ha dit Iceta.

A través d’un comunicat, Iceta s’ha mostrat convençut que Guardans ‘farà una molt bona feina per al cinema espanyol i català’ i considera que ‘encara té molt a aportar al servei públic’. El dirigent socialista ha celebrat que la nova ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, hagi ofert aquesta direcció a l’eurodiputat de CiU i ‘hagi tingut en compte la trajectòria i perfil de Guardans’. Iceta també ha destacat ‘el seu coneixement del sector’.

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) mentrestant continuarà demanant la supressió del Ministeri de Cultural, tal com apareix en el seu programa electoral, encara que l’eurodiputat de CiU Ignasi Guardans passi a ser el director general de la Cinematografia d’aquí a unes setmanes. Fonts del partit han dit entendre i respectar la sortida laboral de Guardans. Però també han remarcat que ‘de la decisió personal’ del fins ara eurodiputat ‘no es poden treure conclusions en clau d’implicació del partit al govern espanyol’. onts de CDC han indicat que fa tres dies que Guardans va fer saber el seu nou destí professional al secretari general del partit, Artur Mas, i que li va anunciar que dimitiria com a eurodiputat i com a membre de la direcció de Convergència.

Per una altra banda el president de la JNC Gerard Figueras ha demanat a Artur Mas que expulsi Guardans del partit.

Enllaços
Apunt d’Ignasi Guardans al seu bloc explicant la decisió: Nova etapa
Comunicat del PSC: “Ignasi Guardans destaca per una experiència, capacitat i vocació de servei públic que no es podien perdre”

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any