Exitosa estrena de Lluís Llach com a director de la Dansa de la Mort de Verges

  • La plaça Major de Verges i els carrers eren plens de gom a gom de gent que no es va voler perdre la processó

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.04.2009 - 09:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La primera Dansa de la Mort que ha dirigit el cantant Lluís Llach fou tot un èxit. Les 1.500 entrades s’exhauriren cinc hores abans del començament de la processó i els carrers eren plens de gom a gom de gent que no es va voler perdre l’estrena del cantant com a director. Els canvis introduïts per Llach (la música, la llum, el vestuari…) sembla que agradaren i contribuïren, tal com n’era la intenció, a retornar-la als seus orígens.La il·luminació tènue i les torxes van crear crear un ambient amb que va permetre transportar el públic segles enrere, tal com pretenia el cantant. Per Llach ‘la llum de les torxes és com un personatge més de la processó’, i és per això que va voler donar-hi protagonisme. A tal fi, es col·locaren uns filtres molt densos als fanals dels carrers del poble que feren la llum de les torxes més indispensable.

La Dansa de la Mort s’inclou dins de la processó de Dijous Sant de de Verges i és, de fet, allò que la caracteritza. És una de les manifestacions més tradicionals i notables de totes les que es fan als Països Catalans per Setmana Santa. Les danses de la mort es ballaven a l’edat mitjana per tot Europa, però la de Verges és, avui, l’única que es conserva.

La processó de Verges està estructurada en dues parts. La primera part es representa dalt d’un escenari a la plaça Major mentre que la segona part és la desfilada dels protagonistes de la processó pels els carrers de la vila. Tant la plaça (amb una capacitat per a 1.500 persones) com els carrers s’ompliren per complet.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any