Notícies

Divendres  10.04.2009  06:00

David Vegara deixarà la secretaria d'estat d'Economia del govern espanyol

El considerat mà dreta de Solbes al·ludeix motius personals

Men?ame
 

David Vegara, secretari d'estat d'Economia i número dos de l'ex-ministre d'Economia espanyol, Pedro Solbes, va anunciar ahir que abandonaria el seu càrrec d'aquí a un mes, al·ludint motius personals. Vegara va comunicar ahir al matí la seva decisió a la vice-presidenta segona i nova ministra d'Economia espanyola, Elena Salgado. David Vegara ha estat un dels negociadors, per part del PSC, del nou model de finançament per a Catalunya.

Nomenat secretari d'estat l'abril de 2004, Vegara continuarà en el càrrec un mes més, temps en què caldrà cercar-li un substitut. Ara el secretari d'estat d'Economia presenta una incompatibilitat de dos anys, de manera que no podrà exercir cap càrrec relacionat amb l'actual ni tornar a dirigir la societat Intermoney, que va deixar per entrar a formar part del govern espanyol amb Solbes.

Nascut l'any 1966 a Barcelona, Vegara és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UAB. Ha estat professor de la UPF, economista del departament d'anàlisi del Banc Sabadell i vocal assessor al departament d'Economia del gabinet de la presidència del govern espanyol. Amb anterioritat, el fins ara secretari d'estat d'Economia va ser secretari general del Departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat. Al desembre del 2005 va ser nomenat president del Comitè de Serveis Financers de la Unió Europea.