El Parlament francès rebutja la llei contra el P2P

  • El vot en contra de dos diputats de l'UMP i l'anbsència de molts altres representants han canviat les previsions · La llei preveia tallar internet a qui intercanviés música i pel·lícules amb copyright

VilaWeb
Redacció
09.04.2009 - 14:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Parlament francès ha rebutjat per sorpresa el projecte de llei de Sarkozy contra l’intercanvi d’arxius via P2P. La llei pretenia tallar la connexió a internet als usuaris que es descarreguessin arxius protegits amb copyright amb programes P2P. Els partits de l’esquerra, les operadores de telecomunicacions i nombrosos col·lectius d’internautes s’oposaven a la llei, que consideraven il·legal i que hagués marcat un precedent a tota la Unió.El vot contra la llei de dos diputats de l’UMP, el partit de Sarkozy, i l’absència a la cambra de molts altres diputats ha permès que el Parlament rebutgés un projecte de llei que tothom feia aprovat. La polèmica llei preveia que s’analitzarien les connexions a la xarxa i que els internautes que fessin descàrregues de continguts amb els drets d’autor protegits rebrien un correu electrònic d’avís. Si les descàrregues continuessin, el projecte de llei preveia enviar un altre avís per carta certificada al cap de sis mesos i, en cas que l’internauta hi tornés, se li havia de tallar la connexió a internet.

Els diputats de l’esquerra havien previst dur la llei, que tothom pensava que s’aprovaria, al Tribunal Constitucional perquè diuen que només un jutge pot tancar l’accés d’un ciutadà a la xarxa.

Enllaços
Le Monde: ‘Rejet surprise à l’Assemblée du texte sur la fraude sur le web’.
TF1: ‘La “double peine” retablie’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any