L’ensenyament valencià manté la vaga i acusa Font de Mora de fer xantatge

  • Educació inhabilita per tres anys el director que va penjar una foto del conseller de cap per avall

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.04.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vaga a l’ensenyament, convocada per al 28 d’abril, es manté. Aquesta és la decisió anunciada ahir per la Plataforma per l’Ensenyament Públic, que considera fluix el nou document sobre els tretze punts reivindicatius enviat ahir per la Conselleria d’Educació. A més a més, la Plataforma va demanar al president Francisco Camps que destituís el conseller Font de Mora, al·legant que es dedica a fer xantatge a base de negar-se a negociar el document.La portaveu de la Plataforma, Gemma Piqué, deplora que la conselleria enviés la seva proposta ‘a les nou del matí de l’últim dia lectiu abans de vacances’, una demostració més de ‘l’estratègia del govern valencià de marejar la comunitat educativa’. Estudiat el document, la plataforma va constatar que era similar al text del mes de febrer, ja desestimat per ‘insuficient i incomplet’.

En resposta a l’advertiment de Font de Mora que no negociaria el contingut del document, la plataforma es declarà indignada per aquesta actitud de xantatge i d’amenaça. Una actitud que fa veure que ‘la vaga és més necessària que mai perquè Font de Mora surti d’una vegada de la Conselleria i hi entri algú amb voluntat negociadora’.

La Plataforma repeteix que el 28 d’abril hi haurà vaga i fa una crida als centres d’ensenyament i a tota la societat ‘perquè també es mobilitzi, amb el color groc en senyal de protesta’.

Tres anys d’inhabilitació

La inspecció educativa va proposar ahir tres anys d’inhabilitació per a José Luis Santiago, director de l’institut Las Norias de Monfort del Cid que va penjar una fotografia del conseller Font de Mora de cap per avall amb el text ‘unwelcome person’ (persona non grata), en protesta per la imposició d’ensenyar ciutadania en anglès. Educació troba en aquest fet tres faltes greus, i la inhabilitació proposada inclou la suspensió absoluta de les funcions de Santiago, en qualitat de director i de docent.

Per José Luis Santiago, ‘és un expedient polític que no té res a veure amb el centre, ni amb la foto, sinó per a fer por als equips directius dels instituts’. A més, diu que no hi ha cap escrit de la Conselleria que l’advertís que penjar la fotografia era una falta greu, de manera que, al seu parer, ha violat ‘tot el procés de com s’ha d’obrir un expedient’.

Enllaços
Canal VilaWeb TV: El conflicte de Ciutadania en anglès.
Els reptes de la Plataforma per l’Ensenyament (pdf).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any