Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  08.04.2009  16:20

González Sinde diu que es reunirà amb els internautes per trobar una solució a les descàrregues

Avui ha pres avui possessió del càrrec de ministra de Cultura al govern espanyol

Men?ame
 

Ángeles González Sinde ha dit avui que es reuniria amb els col·lectius d'internautes per a intentar trobar una solució bona per a tothom pel que fa a les descàrregues via internet de continguts amb copyright. González Sinde ha fet aquestes declaracions tot just després de la presa de possessió com a nova ministra de Cultura del govern espanyol. Avui mateix però, uns sis mil internautes ja demanen a Facebook la marxa de la nova ministra.

Al discurs de la presa de possessió González Sinde ha dit que estava il·lusionada amb el nou càrrec i que tenia ganes de treballar sense descansar, però diversos col·lectius d'internautes no veuen amb bons ulls el nomenament de qui fins ara era la presidenta de l'Acadèmia del Cinema Espanyol. El grup de Facebook 'Ángeles González-Sinde pírate', per exemple, fet abans que no prengués possessió del càrrec, es declara contra la nova ministra per la seva oposició a les descàrregues via P2P.

L'Associació d'Internautes, un dels col·lectius que ha criticat més el cànon digital i les mesures contra l'intercanvi d'arxius via P2P, qualifica el nomenament de González Sinde com una 'provocació de Zapatero contra internet'. Segons l'associació, amb aquesta decisió el president espanyol 'no s'adona de la importància de difondre el coneixement en condicions de llibertat'. De fet, González Sinde no només és partidària del cànon digital, sinó que ha arribat a declarar que és insuficient. El portal ADSLzone explica que la nova ministra havia arribat a dir, quan era presidenta de l'Acadèmia de Cinema espanyola, que l'ADSL d'alta velocitat no era necessari i que tothom que contractava una tarifa de vint megues ho feia per a descarregar-se contingut protegit.

A la gala de lliurament dels premis Goya, feta al febrer, González Sinde va dir que calia 'lluitar perquè les descàrregues il·legals no ens facin desaparèixer, perquè els nostres administradors comprenguin que en el negoci de la xarxa no poden guanyar només les operadores d'ADSL i que els que proporcionem els continguts hi sortim perdent. Lluitem per fomentar la venda i el lloguer dels films per internet d'una manera justa, còmoda i amb avantatges per a l'usuari. Hi ha milers de llocs de treball en joc'. A més, va afegir que hi havia d'haver 'algun sistema per veure l'ús que cada client fa de l'ADSL, per comptar les descàrregues culturals i que els autors cobrin per la seva feina'. El reconegut blocaire i especialista en noves tecnologies Enrique Dans titlla el nomenament de malson i critica que Zapatero hagi optat per una persona radical, retrògrada i incapaç d'entendre la xarxa enlloc de triar algú equilibrat i modern.

Vegeu els comentaris sobre González Sinde als blocs, mitjançant Technorati i Blogsearch.

Men?ame