Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  08.04.2009  11:00

L'obra de Rafael Armengol, al Centre d'Art Contemporani de Perpinyà

És una peça clau de l'art figuratiu contemporani

Men?ame
 

L'artista valencià Rafael Armengol (Benimodo, 1940) és el protagonista d'una exposició que s'inaugura avui al Centre d'Art Contemporani de Perpinyà 'À cent mètres du centre du monde' (ACMCM). S'hi podran veure tots els elements característics de l'obra d'Armengol, figura clau de l'art contemporani i un dels pintors valencians més reeixits dels últims anys. El Centre de Art Contemporani de Perpinyà és propietat d'un valencià, Vicent Madramany.

Madramany, que és un apassionat de l'art contemporani, va convertir un magatzem de fruites i verdures en un espai expositiu de 1.400 metres quadrats. Va obrir les portes el juny de 2004 i des d'aleshores hi han exposat, entre uns altres artistes, Artur Heras, Adrià Pina, Guinovart, Manuel Boix o Joan Barberà.

El secretari autonòmic de Cultura valencià, Rafael Miró, assistirà avui a la inauguració de l'exposició car el Consorci de Museus del País Valencià hi col·labora.

L'art com a eina de crítica social i política

Armengol va començar la seva activitat plàstica a finals dels anys cinquanta i principis dels seixanta. Primerament es va deixar influenciar per l'art abstracte, que va saber lligar amb la crítica social. Juntament amb Manuel Boix i Artur Heras va ser artífex, en el context de la fi de la dictadura franquista, de l'aparició d'un art realista al País Valencià de clar contingut polític i social. Més tard va temptejar amb el neorealisme i l'hiperrealisme, conjugant el pop art, l'art cinètic i la fotografia. Més recentment Armengol ha experimentat amb el neoimpressionisme a través d'unes obres en què juga amb la codificació i decodificació cromàtica.

Tot amb tot, mai ha deixat de banda l'ús de l'art com a eina de crítica social i política. A l'exposició que avui s'inaugura a Perpinyà es percep aquest tarannà que ha guiat, des del principi, la trajectòria artística de Rafael Armengol.