‘AZ’, vint-i-sis contes, de Núria Cadenes

  • El llibre ha guanyat el Premi de narrativa Ciutat d'Elx 2008

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.04.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

AZ‘ (3i4) és el darrer llibre de la periodista Núria Cadenes: vint-i-sis narracions independents en què el nom del protagonista de cada una comença amb una lletra diferent; d’aquí ve el títol. Els temes de les narracions són varis però, segons l’autora, tenen en comú la humanitat dels personatges. L’extensió dels contes també és diversa: de tres línies a vint-i-vuit pàgines. El Premi de narrativa Ciutat d’Elx és el primer guardó que Cadenas obté.Cadenes construeix personatges quotidians, entranyables, odiosos… Com l’Àngel, que ha deixat la pissarra per l’assessoria política, la Bàrbara que somnia sobre les seves relacions amoroses, uns vianants que es rebel·len, la Fina que es confessa abans de morir, o el Zòtic que assegura que és escriptor.

Currículum de la Núria Cadenes

Núria Cadenes i Alabèrnia, nascuda a Barcelona el 1970, fa nou anys que resideix al Cabanyal-Canyamelar (València). Actualment és redactora del setmanari El Temps, seccions de cultura i societat. Ha publicat ‘Cartes de la presó‘ (recull de cartes enviades a l’àvia i als amics durant els anys que va passar a la presó, per motius polítics, dels divuit als vint-i-quatre) i ‘Memòries de presó‘, tots dos a 3i4. També ha publicat una novel·la, ‘El cel de les oques’ (Columna, 1999), una biografia d’Ovidi Montllor, ‘L’Ovidi‘ (3i4) i una invitació a conèixer el nostre espai més meridional: ‘Vine al sud! Guia lúdica del País Valencià‘ (Columna, 2008). Ha fet col·laboracions a la ràdio (Ràdio Molins de Rei, Contrabanda…) i a revistes comarcals i nacionals.

Enllaços
Notícies anteriors a VilaWeb: Núria Cadenes: ‘Cal ambició per a assumir el marc nacional de comunicació que ara TV3 menysté’
VilaWeb TV: Valencians amb TV3: Carles Solà, Núria Cadenes i Carles Arnal

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any