Pep Gimeno ‘Botifarra’: ‘Ningú no m’ha ensenyat a cantar’

  • El cantador de Xàtiva ha parlat aquest vespre amb els lectors de VilaWeb

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.04.2009 - 21:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cantador de Xàtiva, Pep Gimeno ‘Botifarra’, ha participat aquest vespre en un xat (llegiu-lo ací) amb els lectors de VilaWeb, que han pogut preguntar-li tot el que han volgut, sobretot sobre el disc que ara comença a gravar. ‘A mi ningú no m’ha ensenyat a cantar, ha dit Botifarra, jo sentia la gent major cantar (Vicent el Moreno, la tia Tere…) Senties algú cantar un cant de batre i se t’eriçaven els pèls del llom. Jo pensava: com s’ho fan per cantar tan bé?”Botifarra’ ha explicat que al nou disc, titulat ‘Te’n cantaré més de mil’, hi col·laborarien Feliu Ventura, Miquel Gil, Obrint Pas, l’orquestra àrab de Barcelona, la Lola Tortosa, la seva ‘cantaora de tota la vida’. També ha dit que era possible que pengés algun ‘single’ a internet abans que surti el disc, al setembre, i que el concert de presentació del treball es farà a Xàtiva al mes d’octubre.

‘Si em pose a cantar, cantaré més de mil cançons, que les porte a la butxaca lligadetes amb un fil’, ha assegurat el músic, reptat per una lectora que dubtava que sapigués tantes cançons.

El nou treball, que sortirà al setembre, inclourà els romanços de les jugadores del burro i de senyera, i a més a més, hi haurà una havanera titulada ‘havanera tita’. També ha assegurat que hi hauria una cançó ‘picanteta no, picantota!’.

Davant la pregunta d’un lector sobre per què era tan tímid, ‘Botifarra’ ha assegurat: ‘Un home em deia l’altre dia que la meua timidesa captiva la gent’. El músic també ha reconegut que la fama li ha arribat de cop i volta: ‘Fa tres anys em coneixia poca gent, amb les albaes.’

Enllaços
‘Botifarra’ al YouTube: Malaguenya de Barxeta | L’u d’Aielo | Jota de Xàtiva | Amb Obrint Pas.
MySpace de ‘Botifarra’.
Blocs MésVilaWeb: La caseta del plater (Pepe Gimeno, Botifarra | Manresa: Botifarra | Miquel Gil, Pep Botifarra i l’Orquestra Àrab de Barcelona) i Cucarella: Pepe Botifarra s’ha posat a cantar cançons | A Pep Botifarra, li donaren anit un premi a Xàtiva.
Web de ‘Botifarra’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any