Ferran Soriano, nou president de Spanair

VilaWeb
Ferran Soriano, llicenciat en econòmiques i MBA per l'escola de negocis ESADE, presideix en l'àmbit privat l'empresa Node, dedicada a la innovació, i dirigeix un fons de capital risc especialitzat en la presa de control d'empreses industrials. Abans havia estat vinculat a la consultora Diamond Cluster.
Redacció
31.03.2009 - 17:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-vice-president econòmic del FC Barcelona, Ferran Soriano, ha estat designat president del consell d’administració de Spanair. Recordem que, el 31 de gener, un grup d’inversors catalans va comprar el 80% de l’aerolínia a Scandinavian Airlines (SAS). La vice-presidència serà per a Benny Zakrisson, de SAS (que té un 20% de la companyia). El consell és format per representants de SAS i de la societat Iniciatives Empresarials Aeronàutiques.Per part de Catalana d’Iniciatives (participada en un 27% per la Generalitat i l’Ajuntament, que hi ha aportat 12 milions i que obté el 10% de les accions) , hi ha al consell el vice-president executiu, Rafael Suñol; la presidenta de Reig Capital Group, Maria Reig; i el president de Fibanc, Carles Tusquets. De Turisme de Barcelona (amb un percentatge similar), hi haurà el president, Joan Gaspart; el president del Gremi d’Hotels de Barcelona i de Derby Hotels, Jordi Clos; i el president d’Expo Hotels, Jordi Mestre.

Per Volcat 2009 (que reunirà una quinzena d’empresaris que hi han aportat 20 milions d’euros a parts iguals i que tindran el 20% de l’accionariat), formaran part del consell el vice-president del grup turístic Serhs, Jordi Bagó; el vice-president del grup de transports Moventia, Miquel Martí; i el president de l’associació de directius Femcat i director general del RACC, Josep Mateu.

També en formaran part el director general de Fira de Barcelona, Agustí Cordón, i el fins ara president de Spanair, Lars Lindgren. I com a secretari no conseller, hi figura Joan Roca Sagarra.

El consell també tindrà una comissió executiva presidida per Ferran Soriano i integrada pels consellers Benny Zakrisson, Rafael Suñol, Josep Mateu i Joan Gaspart (Grup Husa). Encara manca saber qui serà el conseller delegat de Spanair.

La compra de Spanair implica una ampliació de capital de 100 milions d’euros. La companyia ha establert un pla de negoci centrat en el període 2009-2011, amb la finalitat de potenciar l’aeroport del Prat i recuperar la rendibilitat de l’aerolínia.

Spanair fa mesos que aplica un pla de restructuració que ha exigit un expedient de regulació d’ocupació (ERO) de 775 treballadors.

Enllaços
VilaWeb: Satisfacció per la compra catalana de Spanair (31-1-2009) | Els governs català i balear proven de mantenir els llocs de feina de Spanair a Palma (2-2-2009) | El govern balear diu que Spanair mantindrà tots els llocs de feina a Palma (3-2-2009).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any