Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  27.03.2009  17:19

Carmen Perez en la presentació del llibre sobre la Casa Santonja de l'Olleria

Diferents experts destaquen la importància artistica i cultural de la Casa Santonja

Men?ame
 

L’Olleria acull hui divendres un dels esdeveniments culturals més destacats d’este primer trimestre de l’any a la ciutat. La presentació de llibre “La Casa Santonja/ Palau dels Marau en la seua època i el seu temps. Un possible temple maçó” que ha estat editat conjuntament per l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de l’Olleria. La publicació ha contat amb un ajut de l'Institut Ramón Muntaner.

La presentació serà a les 20h al Teatre Cervantes i a més de comptar amb la intervenció de l’alcalde de la localitat, Julià Engo, la regidora de Cultura, Àgueda Micó i la presidenta de l’IEVA, Mª Josep Garcia, també estaran a la taula la Directora de l’Institut Valencià per la Conservació i Béns Culturals de la Comunitat Valenciana, Carmen Pérez, i l’artista plàstic i coordinador de les obres de restauració de la Casa Santonja, Toni Grau. El llibre recull set textos de diversos autors on s’aborden temes com les pintures presumptament maçones que conté el saló principal de la Casa Santonja, i es fa una aproximació a la família Marua, a la seua vinculació amb la maçoneria i al seu context històric i artístic. El volum, de 133 planes, inclou a més un valuós dossier fotogràfic on s’arrepleguen detalls de les pintures dels conjunts al•legòrics del signes del zodíac i els seus mesos, les pintures al•legòriques als continents o l’escena mural on està representat el port de Gibraltar. Els textos han estat elaborats per tècnics, estudiosos i experts en història de l’art i història social de diverses institucions públiques.