Puigcercós i Escarp intenten minimitzar la manifestació d’ahir contra Bolonya

  • Milers d'estudiants burlen els mossos amb un recorregut alternatiu · S'acaba la tancada a Educació de la UAB · Vídeos de la manifestació a VilaWeb TV

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb TV us ofereix tres vídeos que resumeixen els esdeveniments de la manifestació d'ahir. Al primer vídeo, hi podem veure els preparatius de la policia, el moment en què els manifestants canvien d'itinerari i la marxa cap a Sants. El segon vídeo recull l'arribada dels manifestants a Sants i els parlaments finals. I el tercer vídeo conté un seguit de declaracions d'estudiants, de professors i d'alguns dels altres participants en la manifestació. VilaWeb us ofereix també aquest arxiu de vídeos, amb filmacions de concentracions anteriors, tancades, conferències de premsa i també dels incidents amb els mossos d'esquadra.
Redacció
27.03.2009 - 12:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’ERC, Joan Puigcercós, ha volgut minimitzar avui la manifestació d’ahir a Barcelona i ha dit que ‘una minoria no es pot acabar imposant’ (àudio). Per la seva banda, la regidora de Seguretat de l’ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp, ha negat que els manifestants deixessin en evidència i burlessin les forces de seguretat. La regidora també ha dit que variar el recorregut d’una manifestació és un fet ‘inacceptable’.Puigcercós també ha restat importància a la petició de dimissió per part dels manifestants del conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet. A més, ha recordat que aquesta setmana, en un acte al parlament, grups parlamentaris, govern i rectors van ‘ratificar aquest procés, que no té marxa enrere’.

Ha dit, això sí, que ‘calen beques’ i que és necessària la negociació: ‘Ara és l’hora de negociar, de seure a la taula i buscar que ningú no pugui sentir-se exclòs de la universitat per falta de recursos’, ha dit.

Escarp ha dit que tota manifestació ha de ser comunicada i que ningú no es pot manifestar quan i per on vulgui. Escarp ha dit que comunicar degudament una manifestació és el que ‘permet poder exercir-ne el dret i al mateix temps establir totes les mesures perquè la ciutat pateixi el mínim possible’ (àudio).

S’acaben les tancades en algunes facultats

L’endemà de la manifestació en què milers d’estudiants es van manifestar contra el pla Bolonya burlant els mossos amb un recorregut alternatiu, s’han acabat les tancades en algunes facultats. L’última ha estat la que hi havia al deganat de la facultat de Ciències d’Educació de la UAB. La facultat de Dret i la de Belles Arts de la UB també han tornat a fer classe amb normalitat.

Al campus del Raval de la UB, a la facultat de Filosofia, Geografia i Història han tornat a fer classe aquells que han volgut, perquè, tal com van anunciar ahir els estudiants adversos a Bolonya, la vaga continua però sense piquets.

Enllaços
VilaWeb va fer ahir un seguiment en directe de la manifestació, amb l’ajut de lectors i manifestants. Vegeu-ne el resum
VILAWEB TV Vídeos d’ahir: 1, 2 i 3 | Arxiu de vídeos de les mobilitzacions i els enfrontaments dels darrers dies
La manifestació a la resta de mitjans: El Punt, Avui, La Vanguardia, El Periódico, El País.
Blocs MésVilaWeb: Prendre la paraulaNo a Bolonya: amb un pas de mas

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any