Notícies

Dijous  26.03.2009  13:53

El Parlament Europeu amenaça de retirar els ajuts si continuen les agressions urbanístiques al País Valencià

Aprovat l'informe Auken

Men?ame
 

El Parlament Europeu ha aprovat l'informe Auken (pdf), que critica la 'urbanització massiva' al País Valencià i la 'conducta especulativa' de les autoritats locals i dels constructors. Demana que el govern valencià aturi els 'abusos dels drets' dels ciutadans afectats i que siguin indemnitzats. A més, amenaça d'interrompre la provisió de fons estructurals i de cohesió i exigeix 'suspendre i revisar' els plans urbanístics i la legislació vigent.

L'informe de l'eurodiputada danesa Margrete Auken (Verds/ALE) ha estat aprovat per 349 vots a favor, 110 en contra i 114 abstencions. El ple havia rebutjat prèviament dues resolucions alternatives presentades pel PP i el PSOE.

Aquesta és la tercera vegada que l'Eurocambra pren partit sobre l'urbanisme valencià. La primera va ser el desembre de 2005 amb l' informe Fortou i la segona el juny de 2007. L'informe Fortou fou aprovat quan encara no era vigent la Llei d'Urbanisme Valencià (LUV), redactada pel PP. El govern valencià es va exculpar llavors dient que l'informe responia a denúncies que s'havien fet sota la Llei Reguladora de l'Activitat Urbanística (LRAU), aprovada pel PSOE. També va dir que la LUV (pdf) posaria fi als abusos urbanístics.