Els metges administren sèrum a Tomàs Sayes, que feia un mes que no menjava

  • El seu estat havia empitjorat quan, fa dos dies, va deixar d'ingerir glucosa · Posa fi, així, a la seva acció contra Bolonya

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.03.2009 - 20:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de trenta-un dies sense menjar, avui ha ingressat a l’Hospital de Terrassa Tomàs Sayes, estudiant de la UAB i militant del SEPC, que amb la seva acció demanava una moratòria en l’aplicació del pla Bolonya i la readmissió dels estudiants expulsats de la UAB. En protesta per les càrregues policíaques, Sayes va deixar d’ingerir glucosa fa dos dies, de manera que el seu estat de salut empitjorà ràpidament. Ara és a l’hospital, on li administren sèrum.En deixar de prendre glucosa, els metges van demanar-li que ingressés a l’hospital, ja que havia perdut un 15% de la massa corporal i tenia la tensió molt baixa, però ell s’hi va negar. Aquest matí, però, li han repetit que si no ingressava ràpidament, els seus òrgans vitals es podrien veure afectats de manera irreversible, i és per això que una ambulància l’ha dut a l’hospital. Sayes ha hagut de posar fi, així, a la seva protesta contra Bolonya. Ara li espera un procés de recuperació que anirà més o menys lent segons el seu metabolisme. Després del sèrum, els metges començaran a subministrar-li líquids i, més endavant, podrà començar a prendre sòlids. El SEPC ha anunciat que faria altres protestes contra Bolonya.

L’equip mèdic que l’havia atès fins ara, integrat pels doctors Josep Maria Sans Escolà, Robert Casamayor Macià, Pep Aced Masjoan, ha emès aquest matí aquest comunicat:

‘Reunits els membres de l’equip mèdic de la vaga de fam d’en Tomàs Sayes valorem: la fragilitat actual del pacient, a conseqüència de trenta dies de vaga de fam, és un element suficient per a considerar que l’entorn actual no permet de fer un seguiment acurat del seu estat de salut i de les previsibles complicacions. Per tant recomanem que en Tomàs Sayes sigui traslladat a un centre hospitalari amb la màxima diligència possible perquè es pugui fer una diagnosi del seu estat actual i un seguiment més detallat del seu equilibri metabòlic i de les altres alteracions viscerals’.

Enllaços
Bloc de Tomàs Sayes: Vaga de fam per la universitat pública
Àudio: Una portaveu del SEPC explica quin és l’estat de salut de Sayes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any