Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  26.03.2009  06:00

'Un llac en flames', primera novel·la del poeta Hilari de Cara

És la primera part d'una trilogia que completaran 'La mar de Minsk' i 'Torres d’argila'

Men?ame
 

L'estrena novel·lística del poeta de Manacor, Hilari de Cara, es titula 'Un llac en flames' (Quaderns Crema) i és una crònica de personatges que es troben amb les il·lusions, la creació artística i la vida sexual en fase terminal. L'obra transcorre en una vila que podria ser ben bé la Manacor actual, encara que s'hi narrin alguns episodis situats durant la guerra del 1936-1939. En aquest vídeo l'autor ens llegeix el començament de la novel·la.

'Des del principi, la novel·la té un cert aire paròdic i sarcàstic', va dir Hilari de Cara durant la presentació del llibre. Concebuda, d'entrada, com un sol llibre, finalment s'ha resolt en una trilogia. 'Les altres parts serviran per tancar les pistes que he anat obrint en la primera', va dir. L'any que ve sortirà a el segon llibre, 'La mar de Minsk', i el tercer, 'Torres d'argila', es publicarà l'any 2012.

'Un llac en flames' és una novel·la amb què l'autor assaja de recobrar la innocència i projecta una mirada sense prejudicis al món que l'envolta.

'Sempre havia volgut escriure una novel·la'

De Cara escriu un dietari, una mena de 'calaix de sastre', d'on surten una bona part dels seus poemes i articles. Les tres novel·les que ha escrit també n'han sortit. 'Com a lector m'ha interessat més la novel·la que no pas la poesia, però fer una novel·la requeria temps i una concentració que no havia trobat fins ara.' Però assegura que continuarà escrivint poesia.

Hilari de Cara ha publicat uns quants llibres de poesia: 'L'espai del senglar' (1985), 'Quaderns d'es Llombards' (1991), 'Poemes' (1985-1991), 'Bolero' (Quaderns Crema, 1998), 'Absalom' (2006, Premi de la crítica Josep M. Llompart 2007 al millor llibre de poemes en llengua catalana), 'Postals de cendres' (2007, Premi Pollença de Poesia 2007 i Premi Serra d'Or 2009).