Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  29.03.2009  06:00

Les eleccions al Kurdistan marcades per la pressió turca

Un equip del CIEMEN hi farà d'observador

Men?ame
 

Les eleccions municipals d'avui al Kurdistan turc representen una oportunitat històrica per al principal partit kurd, el Partit de la Societat Democràtica (DTP), que creu que podria triplicar el nombre d'alcaldies (ara en té una seixantena). El Partit tem que el govern turc miri d'influir en els resultats de l'elecció amb mitjans judicials o militars. El CIEMEN és una de les delegacions internacionals que hi faran d'observadors i n'informaran en un bloc.

De la delegació en formen part el diputat d'ERC Miquel Carrillo, periodistes i representants de la societat civil. Els dies previs a les eleccions s'han reunit amb institucions, representants polítics i associacions civils kurdes a Diyarbakir, la principal ciutat de majoria kurda dins l'estat turc, al sud-oest del país. Avui, els membres de la delegació visitaran col·legis electorals i faran un seguiment de l'escrutini.