Notícies

Dimarts  24.03.2009  06:00

La Plataforma per l'Ensenyament crida a fer vaga el 28 d'abril

Convoca també manifestacions a Alacant, Castelló i València

Men?ame
 

La Plataforma per l'Ensenyament Públic ja ha concretat les mobilitzacions que durà a terme ben aviat per a protestar contra el fet que el Consell no s'ha volgut comprometre a millorar el sistema educatiu valencià i que el conseller Alejandro Font de Mora s'ha negat a modificar la política educativa. Entre les mobilitzacions previstes, hi ha una vaga, el 28 d'abril, acompanyada de manifestacions, aquell mateix dia a les set del vespre.

De manifestacions, se'n faran a Alacant, Castelló i València. A més, també hi haurà actes de protesta als centres educatius el 23 d'abril i la Plataforma demana als claustres, a les AMPA i als consells escolars que s'adhereixin a la mobilització i que organitzin accions pròpies de divulgació i de sensibilització de les raons de la vaga del 28 d'abril.

La vaga fou ajornada el desembre de l'any passat, pocs dies abans de fer-se, perquè la conselleria va anunciar una moratòria en l'aplicació de l'ordre d'ensenyar ciutadania en anglès i perquè es va comprometre a negociar amb les entitats integrants de la plataforma totes les reivindicacions proposades per a millorar el funcionament de l'ensenyament públic. Però, després de més de dos mesos de converses, no hi ha hagut pràcticament cap acord, i per això la plataforma torna a convocar la vaga. El conflicte originat per la decisió del Consell d'impartir ciutadania en anglès continua obert.