Avui és el Dia Mundial de la Poesia

  • Es farà una lectura de poemes arreu del país i es repartirà un opuscle amb un poema inèdit del poeta Ponç Pons · S'ha obert un bloc que recull les activitats realitzades en motiu d'aquest dia

VilaWeb
Redacció
21.03.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La UNESCO va proclamar el 21 de març com el Dia Mundial de la Poesia. Per commemorar-ho la Institució de les Lletres Catalanes en col·laboració amb laUNESCOcat ha promogut una lectura de poemes descentralitzada, a una desena de poblacions del país (Manresa, Sitges, Cerdanyola, Barcelona, Tortosa, Figueres, Tarragona, Reus, Lleida, Torregrossa i València) a càrrec de poetes de cada població (PDF). S’ha obert el bloc del Dia Mundial de la Poesia.En aquest bloc s’ofereix el material que ha generat durant aquests anys el Dia Mundial de la Poesia: textos, opuscles, imatges i vídeos. Enguany, també s’ha editat un opuscle commemoratiu (PDF) amb un poema escrit expressament pel menorquí Ponç Pons en català i traduït a una vintena de llengües, que es repartirà al llarg del dia d’avui en les àrees de servei de les autopistes amb l’objectiu de dur la lectura a llocs inèdits.

Des del 2007 se celebra El Dia Mundial de la Poesia

Per primera vegada, l’any 2007 la Institució de les Lletres Catalanes i el Centre UNESCO de Catalunya – Unescocat van decidir fer un acte per commemorar el Dia Mundial de la Poesia. En aquella ocasió, els poetes de diverses poblacions també van llegir poemes. L’any 2008, però, el dia 21 de març va caure durant el període de vacances de la Setmana Santa i, per això, els organitzadors es van limitar a editar un opuscle commemoratiu del Dia Mundial amb un poema de Josep Piera. Aquest any, els organitzadors ha decidit fer les dues activitats de forma simultània.

Enllaços
Notícia relacionada: ‘Repartint poesia‘.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any