Just Sociats, campió d’Europa de curses amb raquetes de neu

• Va ser cinquè a la darrera prova, competint amb la selecció catalana

18.03.2009 - 21:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’atleta sanfeliuenc Just Sociats, del Club Atlètic Manresa i de la selecció catalana, ha aconseguit proclamar-se campió d’Europa de curses amb raquetes de neu. La darrera prova del campionat es va celebrar el passat diumenge a la localitat de l’Alta Savoia, a l’Estat francès, de Thones. La prova, el “28è Master des Neiges”, es va desenvolupar en un circuit d’11 quilòmetres als voltants de Val Sulens i va proclamar els catalans Just Sociats i Laia Andreu com a campions d’Europa de curses amb raquetes de neu 2008-2009.El vencedor de la prova francesa va ser l’Italià Santi Antonio, seguit de molt aprop per l’anglès Martin Cox. En quarta i cinquena posició van esntrar els catalans Xavi Espina i Just Sociats, respectivament, posicions que els van permetre d’cupar les dues primeres places de la classificació final del campionat europeu.

Just Sociats, que segurament va notar el desgast fisic efectuat la setmana anterior a Caceres en l’estatal de cros per a clubs, va limitar-se a partir de superada la meitat de la cursa i veient-se allunyat de les posicions de podi, a conservar la posició i assegurar el titol europeu.

Així doncs, amb la cinquena posició aconseguida a la prova francesa, combinada amb la victòria a Aranser, el segon lloc a Suïssa i el tercer lloc a Andorra l’atleta sanfelienc es va proclamar, en l’any del seu debut en aquesta especialitat, campió d’Europa.

La classificació final de la Copa d’Europa:

1r Just Sociats (Catalunya)

2n Xavi Espiña (Catalunya)

3r Thierry Conus (Suïssa)

Un cop finalitzada la copa d’Europa de curses amb raquetes de neu, el següent objectiu del sanfeliuenc Just Sociats serà preparar-se per poder obtenir uns bons resultats a la Copa del món de curses de muntanya que s’iniciarà el proper mes de juny i que el portarà a realitzar cinc proves distribuïdes pels Pirineus, Alps i d’altres punts de la geografia mundial. La passada temporada ja va realitzar dues proves d’aquesta competició, Valmalenco i Malàisia, però es va centrar en la copa estatal on va aconseguir el subcampionat.