Els mossos desallotgen els estudiants tancats a l’edifici històric de la UB

  • Una cinquantena d'estudiants desallotjats tallen ara la Gran Via · El tancament va començar el 20 de novembre en protesta pel Pla Bolonya

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.03.2009 - 06:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els mossos d’esquadra han desallotjat aquest matí la vuitantena d’estudiants que hi havia tancats a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona (UB) des del 20 de novembre passat. El desallotjament ha començat a dos quarts de sis del matí, i els agents han carregat contra alguns estudiants que han ofert resistència. Una cinquantena d’estudiants s’han assegut a la Gran Via i ara tallen el trànsit entre Balmes i Aribau, tot provocant retencions.La tancada es va fer a l’acabament d’una manifestació contra l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES), l’anomenat pla Bolonya. Aquesta fou la primera de les universitats del Principat que els estudiants van ocupar en començar les protestes.

A l’exterior de l’edifici de plaça Universitat s’han concentrat una quarantena d’estudiants que profereixen crits contra la policia i contra Dídac Ramírez, rector de la Universitat. En demanen la dimissió perquè, diuen, els va prometre que no els desallotjarien per la força. Afirmen que s’hi quedaran tot el dia en protesta pel desallotjament, i es mantenen en la demanda d’engegar un diàleg sobre els nous plans d’estudis europeus.

Tot i que en un primer moment el desallotjament ha estat pacífic, a dos quarts de nou s’ha produït una forta càrrega policial a la confluència entre la Gran Via, el carrer Pelai i la plaça Universitat. S’hi han produït detencions d’estudiants.

Mentrestant, diversos alumnes han ocupat la universitat de Lletres de la UAB i està previst que aquest dijous facin el mateix amb les d’Educació i Comunicació.

D’altra banda, els Mossos d’Esquadra van entrar ahir a la tarda a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona per detenir l’activista Enric Duran, l’estafador solidari.

Enllaços
Diari de l’Escola: El Pla Bolonya.
Bloc dels estudiants tancats a l’edifici central de la UB.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any