Referèndum a Seat sobre la proposta de congelació salarial d’UGT

  • CC OO i CGT, els altres sindicats del comitè, no hi estan d'acord

VilaWeb
Redacció
18.03.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plantilla de SEAT ha de votar avui si aprova la proposta d’UGT de congelació salarial o no. Recordem que la condició perquè la planta de Martorell pugui fabricar el model Audi Q3 és la congelació de sous. Els sindicats CC OO i CGT no donen suport a la proposta d’UGT, que és l’única que té el vist-i-plau de la companyia. Perquè puguin votar tots els torns, restaran obertes de tres quarts de sis del matí a quarts de tres de la matinada.CC OO i UGT van acordar dilluns una nova redacció d’un paràgraf de la proposta, però SEAT no la va acceptar i, per tant, CC OO no va assumir el text d’UGT. CGT, en canvi, va abandonar la reunió de dilluns, juntament amb cinc delegats de CC OO, i va acusar la direcció de SEAT de condicionar el ple del comitè d’empresa. Així, doncs, els treballadors han de votar si accepten una congelació salarial durant el 2009, un augment del 50% de l’IPC previst per al 2010 i recuperar el poder adquisitiu a partir del 2011, a més d’una paga mínima de 200 euros.

Segons el president del comitè, Matías Carnero (UGT), la votació d’avui donarà a la plantilla l’oportunitat d’expressar què en pensa, de la qüestió, en un procés ‘net, clar i contundent’.

Ahir la consellera de Treball, Mar Serna, va demanar ‘sacrificis’ a totes les parts per a aconseguir l’adjudicació del nou model d’Audi; també va demanar ‘unitat’ (per les discrepàncies de CC OO i UGT).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any