Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  17.03.2009  06:00

Jean-Marc Rouillan publica un llibre de memòries ambientat a Barcelona

L'ex-activista d'Action Directe va ser guerriller antifranquista

Men?ame
 

Avui arriba a les llibreries 'De mémoire (2). Le deuil de l'innocence: un jour de septembre 1973 à Barcelona' (Éditions Agone), el segon llibre de memòries de Jean-Marc Rouillan, cofundador d'Action Directe. De cap a cap de 166 pàgines Rouillan explica algunes experiències de 'guerriller antifranquista' a Barcelona. Per exemple, que cada nit dormia amb un fusell devora el llit. Llavors tenia vint-i-un any i va conèixer Salvador Puig Antich

També fou en aquella època, als anys que va viure a Barcelona, que Jean-Marc Rouillan va editar una revista clandestina, CIA (Conspiration internationale anarchiste).

'De mémoire (2)' va ser precedit per 'De mémoire (1). Les jours du début: un automne 1970 à Toulouse', publicat també per Éditions Agone. Però, a més de les memòries, Rouillan ha publicat: 'Chroniques Carcérales (2004-2007)', 'Lettre à Jules', 'La Part des loups', 'Je hais les matins' (Denoël), 'Paul des Épinettes' (L'Insomniaque), 'Le Roman du Gluck' (L'Esprit frappeur) i 'Le Capital humain' (L'Arganier).

Condemnat dues voltes a cadena perpètua per còmplice d'assassinats, el cofundador d'Action Directe va poder obtenir el 2007 un règim de semillibertat. Però l'octubre del 2008 va tornar al règim de presó total per unes declaracions a L'Express.

A principi de març fou ingressat en un hospital de Marsella per una pneumònia, i ara el seu estat de salut és delicat.