Notícies

Dilluns  16.03.2009  17:17

Enric Duran, l'estafador solidari, torna a Barcelona

Al setembre va marxar del país sense tornar 492.000 euros en préstecs que diu que havia repartit entre els moviments socials

Men?ame
 

Enric Duran, l'activista que fa sis mesos va aconseguir préstecs per un total de 492.000 euros i es va escapar, ha tornat a Barcelona. Avui ha participat en una conferència de premsa del col·lectiu Crisi en què s'ha presentat la campanya 'Podem viure sense capitalisme', que demana que els ciutadans treguin els diners del banc o no paguin els préstecs pendents. Enric Duran, que es va explicar en aquest vídeo, té quatre denúncies pendents.

L'estafador solidari, que diu que va donar la majoria dels diners que va aconseguir amb els préstecs a col·lectius i moviments socials que volen canviar el sistema, ha explicat avui que només va rebre quatre denúncies tot i que havia demanat crèdits a una quarantena d'entitats bancàries i que totes van quedar arxivades. Duran, després de la conferència de premsa, s'ha afegit a la tancada que fan els estudiants de la Universitat de Barcelona contra el pla Bolonya. Segons l'ACN però, el jutjat d'instrucció número 29 de Barcelona que s'encarrega del cas no ha arxivat cap denúncia, tot i que tampoc no ha ordenat la crida i cerca d'Enric Duran.

La fuga d'Enric Duran es va fer pública el 17 de setembre amb la distribució d'una publicació anomenada 'Crisi. Creus que els bancs et roben?' (pdf) en què s'explicava el delicte d'Enric Duran i es criticava el model econòmic capitalista. Demà, tot just sis mesos després de la fuga, es repartiran 350.000 exemplars (220.000 en català i 130.000 en espanyol) de la publicació 'Crisi? Podem viure sense capitalisme' en què es proposa un pla d'acció per abandonar el capitalisme. La publicació, que repartiran demà dos mil voluntaris, ja es pot consultar íntegrament per internet.