Una trentena d’estudiants prova de boicotar la presa de possessió de Moreso

  • La UPF canvia a última hora el lloc de l'acte · Els mossos desallotgen un grup d'estudiants tancats a la biblioteca

VilaWeb
VilaWeb
JOSEP JOAN MORESO

Josep Joan Moreso Mateos (Tortosa, 1959) és llicenciat en dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB, 1983) i doctor per la mateixa universitat (1988), amb premi extraordinari en tots dos casos. Ha exercit la tasca docent a la UAB (1988-1995), la Universitat de Girona (1996-2000) i la UPF (a partir del 2000), de la qual és catedràtic de filosofia del dret.

Redacció
16.03.2009 - 14:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una trentena d’estudiants s’ha concentrat a la plaça de la Mercè de Barcelona per provar de boicotar l’acte en què Josep Joan Moreso ha pres possessió com a rector de la Pompeu Fabra (vídeo). Protestaven, de nou, contra el pla Bolonya, just l’endemà d’un altre desallotjament d’estudiants tancats a la biblioteca de la universitat. Potser aquest clima de protesta ha portat a canviar d’ubicació l’acte tan sols una hora i mitja abans de l’hora prevista.Inicialment era previst a l’auditori de l’edifici Jaume I de la UPF i finalment s’ha fet al rectorat, a la plaça de la Mercè, a les 13.00. La universitat ha explicat el canvi d’emplaçament ‘pels esdeveniments d’aquests darrers dies al campus de Ciutadella i per tal de garantir el clima adequat per un acte d’aquestes característiques’.

Eleccions amb baixa participació

Moreso fou reelegit el passat 26 de febrer en unes eleccions marcades per una participació molt baixa (un 18,5%), i amb el 83,2% dels vots dels estudiants en blanc, com demanava la campanya dels principals sindicats estudiantils. Per aquests sindicats, de fet, Moreso no fou legitimat per la comunitat universitària perquè hi havia més d’un 30% de vots en blanc dels estudiants. Moreso, doncs, comença una nova etapa al capdavant de la universitat, amb el malestar d’una part dels estudiants de rerefons.

Una nova tancada

Els mossos d’esquadra han desallotjat aquesta matinada un grup de vint-i-set estudiants de la UPF que eren tancats des d’ahir a la biblioteca del centre universitari i en una protesta anomenada ‘vaga a la japonesa‘.

Enllaços
UPF: Comunicat sobre el desallotjament d’una vintena de persones tancades al campus de la Ciutadella
VilaWeb: Moreso és reelegit rector de la UPF amb una participació de només el 18,5%
Assemblea UPF: La vaga japonesa reprimida per la intransigent dialèctica moreseniana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any